Κυριακή 24 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ KE TOY KKE
Για την 181η επέτειο της 25ης Μάρτη 1821

Εκατόν ογδόντα ένα χρόνια μετά, η επανάσταση του 1821 διατηρεί τη φεγγοβολιά βασικών μηνυμάτων της. Αυτή η επικαιρότητα ξεπερνάει και αντιστρατεύεται την προσπάθεια να μπει η λαϊκή επανάσταση του 1821 στην εξυπηρέτηση της ταξικής συνεργασίας και της υποταγής του λαού στην πλουτοκρατία και στον ιμπεριαλισμό.

Η επανάσταση του 1821 είχε εθνικοαπελευθερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Οι ταξικές αντιθέσεις εκείνου του καιρού δεν υπάρχουν σήμερα, όμως η ουσία παραμένει: Η λαϊκή ενότητα και πάλη κατά των σύγχρονων εκμεταλλευτών και καταπιεστών έχει πολλά να αντλήσει από την αγωνιστική ανάταση του χτες.

Οι λαοί, και ο ελληνικός, βρίσκονται μπροστά στη νέα, πιο οργανωμένη, επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού. Ο πόλεμος, η άρνηση στον Παλαιστινιακό και σε άλλους λαούς να επιλέγουν οι ίδιοι το δρόμο τους, ο ενταφιασμός των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων, είναι πλευρές της ίδιας πολιτικής. Με αυτήν αναμετριούνται σήμερα οι λαοί. Η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση και συνεισφορά αποτελούν και την αληθινή τιμή στη λαϊκή εποποιία του 1821.

ΑΘΗΝΑ 22.03.02

Η KE TOY KKE


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ