Πέμπτη 19 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ
Αυτό που επείγει είναι να ενισχυθεί το αγωνιστικό πνεύμα μέσα στην εργατική τάξη

RIZOSPASTIS

«Σήμερα είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όποια πλευρά των εξελίξεων και αν δούμε, όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας βάζουν επιτακτικά το ερώτημα τι πρέπει να γίνει, ποια είναι η λύση στα καθημερινά προβλήματα που βιώνουμε εμείς και οι οικογένειές μας, ποια είναι η διέξοδος προς όφελος του λαού», ανέφερε στην παρέμβασή του ο Γιώργος Ντουντούμης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Στάθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες με την ακρίβεια, τη φτώχεια, τη δουλειά χωρίς ωράριο και ξεκούραση, την ανασφάλεια στους χώρους δουλειάς, σημειώνοντας ότι αυτά δεν μπορούν να αποτελέσουν κανονικότητα, ζητήματα όπως είπε «ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές και αντιπαραθέσεις μεταξύ των νυν και των επίδοξων διαχειριστών, που θέλουν τον λαό καθηλωμένο και άπραγο» και συνέχισε:

«Εχουμε πείρα από τις εναλλαγές των κυβερνήσεων που συνεχίζουν τον ίδιο αδιέξοδο αντιλαϊκό δρόμο, που ματώνουν τον λαό για την ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλίων, που θυσιάζουν τη ζωή μας στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Αναφέρθηκε στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου που πραγματοποιείται στις 29 Γενάρη, με στόχο να βάλει ισχυρές βάσεις για την παραπέρα ενίσχυση των αγώνων της εργατικής τάξης στον νομό, υπογραμμίζοντας: «Ξέρουμε ότι όποτε και ό,τι κέρδισε ο λαός, το έκανε όταν σήκωσε το κεφάλι, οργανώθηκε και πάλεψε ενάντια στους εκμεταλλευτές του, συνειδητοποίησε τη δύναμή του και βάδισε μαζί με το ΚΚΕ. Οι αγώνες του είχαν αποτελέσματα όταν εμπιστεύτηκε τους κομμουνιστές μέσα στα σωματεία και εδώ στην περιοχή.

Γι' αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, στους καθημερινούς αγώνες σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε πόλη, γειτονιά και χωριό, για την υπεράσπιση της ζωής μας, του βιοτικού επιπέδου, του εισοδήματος, για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα».

Καλώντας να μείνει στην άκρη η λογική της «αναμονής», η συνεχώς αυξανόμενη λαϊκή οργή να μην εγκλωβιστεί στην «ακινησία» της αναμονής των βουλευτικών εκλογών, των επίδοξων σωτήρων, δήλωσε:

«Δεν αρκεί να φύγει μία αντιλαϊκή κυβέρνηση, για να έρθει η επόμενη που θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο εξυπηρέτησης των αξιώσεων του μεγάλου κεφαλαίου, των δεσμεύσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και το έχουμε ξαναδεί».

Κάλεσε για «ισχυρό ΚΚΕ παντού» και κατέληξε: «Αυτό που επείγει είναι να ενισχυθεί το αγωνιστικό πνεύμα μέσα στην εργατική τάξη και όλο τον λαό, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, που θα εκφράζεται και στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών παντού. Για να γράψει η εργατική τάξη και ο λαός το δικό του "σενάριο". Με εμπιστοσύνη στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα και συμπόρευση με το ΚΚΕ, μπορεί να ανατείλει η ελπίδα και η προοπτική για τον λαό!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ