Παρασκευή 20 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να συνεχιστεί η λειτουργία της Αγοράς Παραγωγών Δράμας

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη λειτουργία της Αγοράς Παραγωγών της ΠΕ Δράμας πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Διαμάντω Μανωλάκου και Λεωνίδας Στολτίδης, με Ερώτηση που κατέθεσαν στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης.

Η Αγορά Παραγωγών ΠΕ Δράμας ξεκίνησε τη λειτουργία της με βάση τον νόμο 4235/2014 και το 2017 καταργήθηκε όπως και οι υπόλοιπες Αγορές Παραγωγών, που μετατράπηκαν σε Αγορές Παραγωγών αποκλειστικά βιολογικών προϊόντων. Από τότε, η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε 120 οικογένειες Δραμινών παραγωγών, που διαθέτουν απευθείας στους καταναλωτές ποιοτικά αγροτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Η υπάρχουσα Αγορά Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων στη Δράμα, εκτός του ότι είναι πολύ μικρή και δεν μπορεί να καλύψει τις καταναλωτικές ανάγκες του λαού της Δράμας, είναι και αρκετά ακριβή για τα λαϊκά νοικοκυριά. Μάλιστα, στις 3/12/2022 οι παραγωγοί έλαβαν πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ για «δραστηριοποίηση στο υπαίθριο εμπόριο χωρίς άδεια».

Με την Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος, ζητούν από την κυβέρνηση τη διαγραφή των άδικων προστίμων που επιβλήθηκαν στους αγρότες, αλλά και να μην επιβληθούν νέα πρόστιμα μέχρι τη νομοθετική διευθέτηση του θέματος.

Απαντώντας στην Ερώτηση του ΚΚΕ, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων περιγράφει όλο το θεσμικό πλαίσιο από το 2014 με το οποίο λειτουργούσε η Αγορά Παραγωγών και προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες για τη μη διευθέτηση του ζητήματος λειτουργίας κυρίως στην προηγούμενη κυβέρνηση, των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υποστηρίζοντας πως το υπουργείο βρίσκεται σε προσπάθεια αντιμετώπισης των φαινομένων «κακής νομοθέτησης» του παρελθόντος. Βέβαια, εδώ και τόσα χρόνια, όπως σημειώνουν οι παραγωγοί, η κυβέρνηση δεν έχει λύσει το πρόβλημα των παραγωγών, με την πολιτική της να τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα και τα πρόστιμα να αποτελούν τη χαριστική βολή, για τα οποία καμία αναφορά δεν κάνει η απάντηση του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ