Παρασκευή 20 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Ακόμα ένας εργάτης σακατεύτηκε εν ώρα εργασίας

Τον τραυματισμό εργάτη στη Λάρισα, ο οποίος πριν από 3 μέρες σακατεύτηκε για τα κέρδη της εργοδοσίας, όταν μεγάλο αντικείμενο τόνων που μεταφερόταν από γερανογέφυρα, έπεσε και του καταπλάκωσε το πόδι, με συνέπεια να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας.

Σε ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την εργοδοσία του εργοστασίου του ΑΡΜΟΥ για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται εργατικό ατύχημα σε αυτόν τον χώρο. Πριν από 4 χρόνια είχαμε και θανατηφόρο και ενδιάμεσα μικρότερα εργατικά "ατυχήματα" με σακατεμένους εργάτες. Για το θανατηφόρο τιμωρήθηκε ο προϊστάμενος με 10 μήνες φυλάκισης! Αυτά τα εγκλήματα πρέπει να σταματήσουν εδώ».

Οπως αναφέρει, «δεν είναι η κακιά η ώρα, η κακιά στιγμή ή ότι φταίει ο εργαζόμενος που δεν πρόσεξε, όλα αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες για να αποποιηθεί και να κρύψει τις ευθύνες της η εργοδοσία, να τις φορτώσει στους εργαζόμενους! Δεν υπάρχει λοιπόν καμιά δικαιολογία εργασιακοί χώροι να είναι κρεματόρια, σύγχρονα κάτεργα».

Μάλιστα, ενώ επανειλημμένα έχουν γνωστοποιηθεί στο εργοστάσιο τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, τόσο από το Συνδικάτο όσο και από την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας, η εργοδοσία αποφεύγει τη συνάντηση και δεν έχει δεσμευτεί σε τίποτα από αυτά που προτείνονται.

Στο φόντο των παραπάνω, το Συνδικάτο απαιτεί εδώ και τώρα συνάντηση με την εργοδοσία και να παρθούν αποφασιστικά όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο δουλειάς. Καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα με σύνθημα «όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη των λίγων!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ