Παρασκευή 20 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΩΣΕΙΣ
Χιλιάδες οι εισαγωγές στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία

Με συστάσεις στους γονείς για επισκέψεις στα Κέντρα Υγείας προσπαθεί να ξεμπερδέψει η κυβέρνηση

Θλιβερά ρεκόρ καταγράφονται και πάλι στους σκληρούς πανδημικούς δείκτες, αποκαλύπτοντας την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που επιλέγει να αφήσει απροστάτευτο τον λαό ακόμη και από την αναμενόμενη εποχιακή γρίπη, με τα νοσοκομεία να έχουν φρακάρει, καθώς έγιναν πάνω από 7.000 νέες εισαγωγές ασθενών σε 10 νοσοκομεία για λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία για τις αναπνευστικές λοιμώξεις (SARS-CoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός - RSV), που δημοσιεύθηκαν χτες και αφορούν το διάστημα 9 - 15 Γενάρη:

Οι θάνατοι από Covid αυξήθηκαν 16%, καθώς 186 άνθρωποι με COVID-19 έχασαν τη ζωή τους (με εύρος ηλικιών 44 - 102 ετών). Στο ίδιο διάστημα καταγράφονται 2 επιπλέον θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη εποχική γρίπη, με τα συνολικά θύματα της γρίπης να είναι 12 τους τελευταίους 3 μήνες.

Το σύνολο των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία για COVID-19 ήταν το ίδιο χρονικό διάστημα 1.748 (+7% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ ο μέσος όρος των ημερήσιων εισαγωγών για την εβδομάδα ήταν 250. Ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι 147.

Τη βδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν επίσης 5 νέα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης τύπου Α, με νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Επίσης, στον παιδικό πληθυσμό καταγράφηκε μικρή αύξηση στις νοσηλείες για λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Στο ίδιο διάστημα, στα κλινικά δεδομένα που απέστειλαν 10 νοσοκομεία οι εισαγωγές για οποιαδήποτε αιτία ανήλθαν σε 7.134, ενώ στα δεδομένα 166 ιατρών καταγράφονται 17.245 επισκέψεις ασθενών.

Αυξητική τάση παρατηρείται και στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε Πάτρα (+280%), Λάρισα (+41%) και Ηράκλειο (+37%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στα Χανιά (+30) και πτωτική στις υπόλοιπες περιοχές που ελέγχονται.

Στα ξεχαρβαλωμένα ΚΥ ρίχνει τώρα το μπαλάκι η κυβέρνηση

Μπροστά σε αυτό το σκηνικό ασφυξίας για τα δημόσια νοσοκομεία, με τις χιλιάδες εισαγωγές λόγω και της πλήρους απουσίας ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η κυβέρνηση κάνει «συστάσεις» στις οικογένειες να ...επικοινωνούν με «τον παιδίατρό τους»!

Χτες το βράδυ, μάλιστα, σε μια ακόμα δήλωση εμπαιγμού, ανέφερε ότι οι γονείς «μπορούν να επισκέπτονται το κοντινότερο Κέντρο Υγείας», το οποίο σε μια σειρά περιπτώσεις είτε δεν εφημερεύει είτε η αναμονή είναι τεράστια. Κάνοντας η κυβέρνηση πως δεν ξέρει τι κατάσταση επικρατεί, αναφέρει ότι «στα ΚΥ μπορούν να πραγματοποιηθούν αιματολογικές εξετάσεις ενώ αυτά έχουν κι έμπειρους παιδίατρους που θα εξετάσουν τα παιδιά. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από τον παιδίατρο ανάγκη νοσηλείας, τότε θα παραπεμφθεί τάχιστα στο νοσοκομείο».

Μάλιστα, προκειμένου να πείσει περί της «ετοιμότητας», παραθέτει μια λίστα με ΚΥ στο λεκανοπέδιο Αττικής, εκ των οποίων τα περισσότερα λόγω της υποστελέχωσης λειτουργούν μόνο μια βάρδια, μέχρι το μεσημέρι (ΚΥ Καλλιθέας, Κορωπίου, Νίκαιας, Γαλατσίου κ.α.), στα περισσότερα ΚΥ δεν υπάρχουν καν παιδίατροι αλλά και η δυνατότητα για περαιτέρω εξετάσεις. Ενώ δεν διευκρινίζει με ποιο μέσο ένα παιδί «θα παραπεμφθεί τάχιστα στο νοσοκομείο» όταν τα περισσότερα ΚΥ δεν διαθέτουν καν ασθενοφόρο και ο στόλος και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ είναι εξίσου αποδεκατισμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ