Τετάρτη 25 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Θετικά βήματα στην προσπάθεια παρέμβασης σε όλα τα τμήματα της νεολαίας

Ολοκληρώθηκε με μαχητικό κλίμα, μετά την πολύμηνη εσωοργανωτική συζήτηση στις ΟΒ και τις Τομεακές Συνδιασκέψεις των Οργανώσεων, η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Γενάρη. Στη Συνδιάσκεψη παρευρέθηκε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του, Νίκο Αμπατιέλο.

Η Συνδιάσκεψη εξέλεξε το νέο Συμβούλιο Περιοχής και Γραμματέας του επανεξελέγη ο Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα θετικά βήματα που μέτρησε η Οργάνωση στην προσπάθεια να παρέμβει σε όλα τα τμήματα νεολαίας, στην οικοδόμηση και στρατολογία. Με ενθουσιασμό αποτυπώθηκε η θετική πείρα από τις δύο νεοσύστατες Τομεακές Οργανώσεις Λαγκαδά - Ωραιοκάστρου και Γεωτεχνών ΑΠΘ.

Τον δικό τους τόνο έδωσαν οι μαθητές στην προσπάθειά τους για τη στρατολογία νέων από σχολεία της περιοχής. Απασχόλησε ιδιαίτερα η προσπάθεια να αναπτυχθούν αγώνες στα σχολεία, μέσα από την αγωνιστική δράση των μαθητικών συμβουλίων, ιδιαίτερα μπροστά σε γεγονότα που συγκλόνισαν την περιοχή, όπως η δολοφονία του Αλκη Καμπανού και ο τραγικός θάνατος του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες.

Τονίστηκε η ανάγκη μαχητικής πρωτοπόρας στάσης των μελών της ΚΝΕ στους χώρους δουλειάς. Εγινε προσπάθεια να γενικευτούν τα θετικά παραδείγματα συντρόφων που πρωτοστάτησαν στη διεκδίκηση, στη συσπείρωση νέων εργαζομένων στους χώρους δουλειάς μέσα από τη δημιουργία επιτροπών στους εργασιακούς χώρους, στο πλευρό των εργατικών σωματείων σε κρίσιμες μάχες της προηγούμενης χρονιάς στο εργατικό κίνημα.

Ξεχώρισε στους φοιτητές η πείρα που κατακτήθηκε στην προσπάθεια οι Οργανώσεις της ΚΝΕ να ηγηθούν σε μια σειρά αγώνες που ξέσπασαν την προηγούμενη χρονιά, όπως οι μεγάλες κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν μπροστά στις συγχωνεύσεις των τμημάτων του ΔΙΠΑΕ, η προσπάθεια να «ζωντανέψουν» οι φοιτητικοί σύλλογοι και να δημιουργηθούν νέοι, αλλά και τα νέα καθήκοντα που προκύπτουν μετά την πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» στο ΑΠΘ.

Ταυτόχρονα, από τη συζήτηση ξεχώρισαν η ανάγκη ενίσχυσης του ιδεολογικού πολιτικού στοιχείου στην καθημερινή λειτουργία και δράση των Οργανώσεων, η αξιοποίηση των σύγχρονων επεξεργαστών του Κόμματος αλλά και η προσπάθεια ανάπτυξης ιστορικής και πολιτιστικής δραστηριότητας. Αποτυπώθηκε η πείρα των Οργανώσεων για την καλύτερη αξιοποίηση του «Οδηγητή», τα θετικά βήματα που μετρήθηκαν στην προσπάθεια διακίνησής του με τις Θέσεις του ΚΣ για το 13ο Συνέδριο. Συνολικότερα, τονίστηκε η ανάγκη να αναβαθμιστεί η εσωοργανωτική ζωή μέσα στις ΟΒ, αναπτύσσοντας πλούσιο σχεδιασμό σε κάθε χώρο, ιδιαίτερα μπροστά στις ερχόμενες εκλογικές μάχες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ