Πέμπτη 26 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σειρά συναντήσεων με σωματεία επαγγελματιών

Μεγάλα προβλήματα οι αυξημένες τιμές στην Ενέργεια και η ακρίβεια

Σειρά συναντήσεων με σωματεία αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών της Πάτρας πραγματοποίησε πρόσφατα η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ. Επικεφαλής στις συζητήσεις που έγιναν ήταν οι Δημήτρης Βιτάλης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, και Χάρης Βουρδουμπάς, μέλος του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ.

Συγκεκριμένα, έγιναν συναντήσεις με τους Συλλόγους Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής Αχαΐας, Εμπόρων, Κουρέων - Κομμωτών, Ιδιοκτητών ταξί, Συντηρητών Εγκαταστάσεων Ανελκυστήρων, Εργοληπτών Ηλεκτρικών Εργων «Ο ΒΑΤΤ» και Αρτοποιών και απασχόλησαν τα προβλήματα που πλήττουν τους εν λόγω επαγγελματίες.

Μεταξύ άλλων, τονίστηκε ότι η ακριβή Ενέργεια και οι αυξήσεις πρώτων υλών, όπως και η συνολική ακρίβεια που πλήττει τα λαϊκά στρώματα, έχουν αρνητικά αποτελέσματα στη λειτουργία των καταστημάτων και άλλων επιχειρήσεων αλλά και στην προσπάθειά τους να τα φέρουν βόλτα.

Σημειώθηκαν, επίσης, τα προβλήματα με το αφορολόγητο όριο, το τέλος επιτηδεύματος κ.ά., ενώ κατά τη συζήτηση αναδείχτηκαν και ιδιαίτερα ζητήματα κάθε κλάδου.

Εκ μέρους των εκπροσώπων του ΚΚΕ αναφέρθηκαν όλες οι παρεμβάσεις του Κόμματος για τους βιοπαλαιστές επαγγελματίες, το γεγονός ότι αυτές έχουν απορριφθεί από τα υπόλοιπα κόμματα. Σημειώθηκε ότι θα συνεχιστούν αυτές οι δράσεις απ' την πλευρά του ΚΚΕ, με όλες του τις δυνάμεις, στο Κοινοβούλιο και όπου αλλού. Επισημάνθηκαν δε οι ευθύνες όλων των έως και σήμερα κυβερνήσεων που έφεραν τους μικρούς επαγγελματίες αντιμέτωπους με τα «λουκέτα», που ειδικά σε ορισμένους κλάδους, όπως οι αρτοποιοί, αποτελούν και για την Πάτρα πραγματικότητα.

Επιπλέον, αναδείχθηκε η ανάγκη ισχυροποίησης των πρωτοβάθμιων σωματείων, απόκτησης διεκδικητικού χαρακτήρα απέναντι στις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

Οι συναντήσεις, τέλος, πραγματοποιήθηκαν και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της σύσκεψης που διοργανώνει η ΤΕ Αχαΐας την 1η Φλεβάρη στην Πάτρα, (6.30 μ.μ., Αγορά Αργύρη) με ομιλητή τον Θανάση Τζίμα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνο του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ