Πέμπτη 26 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ως κόρη οφθαλμού...

Πολλά και διάφορα ακούσαμε χτες και θα ακούσουμε σήμερα και αύριο κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας για τις υποκλοπές.

Αυτά που δεν θα ακούσουμε, όμως, ούτε από τη ΝΔ ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε από το ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε δεν τα έχουμε ακούσει όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκεται στην επικαιρότητα το θέμα των υποκλοπών, είναι:

- Οτι και οι τρεις μαζί ψήφισαν νόμους και ενσωμάτωσαν στην ελληνική νομοθεσία Κανονισμούς και Οδηγίες της ΕΕ, συμφωνίες και μυστικά πρωτόκολλα με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, το ΝΑΤΟ που καταπατούν τα λαϊκά δικαιώματα.

- Οτι η παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών ξεκινά από το ίδιο το Σύνταγμα, που στο άρθρο 19 επικαλείται λόγους «εθνικής ασφάλειας» γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

- Δεν θα πουν τίποτα για τον νόμο 2225 του 1994, επί ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον οποίο οι παρακολουθήσεις θεωρούνται «νόμιμες». Eνας νόμος ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα εμπλουτίζεται συνεχώς από όλες τις κυβερνήσεις, και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να «τρέχει».

- Δεν θα πουν τίποτα για τον νόμο που ψήφισαν όλοι μαζί, και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25, τον Αύγουστο του 2019 για τα προσωπικά δεδομένα, με τον οποίο ενσωμάτωσαν στην ελληνική νομοθεσία την αστυνομική Οδηγία της ΕΕ, με την οποία καθιερώνεται το «νόμιμο», γενικευμένο και συστηματικό φακέλωμα.

Αυτά λοιπόν δεν θα τα ακούσουμε από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί αν τα ακούσουμε τότε θα αποκαλυφθεί το πόσο βρώμικο και σκοτεινό είναι όλο το θεσμικό πλαίσιο που έχουν «χτίσει» όλα αυτά τα χρόνια και το οποίο το προστατεύουν ως κόρη οφθαλμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ