Πέμπτη 26 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»
Στη Βουλή από το ΚΚΕ η απαράδεκτη προσπάθεια διακοπής ρεύματος

Να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση στην «Κιβωτό της Αγάπης», ίδρυμα της Πάτρας που φιλοξενεί 70 παιδιά με πολύ βαριές αναπηρίες, προκειμένου να διασφαλίζονται όλες οι ανάγκες των εξυπηρετούμενων, τα δικαιώματα και οι μισθοί των εργαζομένων, αλλά και να μην επαναληφθεί κανένα παρόμοιο περιστατικό προσπάθειας διακοπής του ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ, απαίτησαν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Λιάνα Κανέλλη και Νίκος Παπαναστάσης.

Με αφορμή την απαράδεκτη προσπάθεια του ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα από το ίδρυμα το περασμένο Σάββατο, απαιτούν επιπλέον να εξασφαλιστούν όλες οι ανάγκες σε υποδομές και εξοπλισμό, με την προοπτική ένταξής του στο Δημόσιο και εξασφάλιση όλων των εργαζομένων και των παιδιών σε αυτό.

«Οι εργαζόμενοι του ιδρύματος καταγγέλλουν ότι αν το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ προχωρούσε στη διακοπή το Σάββατο, πέντε παιδιά με μηχανική υποστήριξη που τη χρησιμοποιούν κατά διαστήματα, θα είχαν άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους.

Να θυμίσουμε ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τον θάνατο καρκινοπαθούς συνταξιούχου στην Πάτρα, μετά τη διακοπή ρεύματος στην οποία προχώρησε ο ΔΕΔΔΗΕ για οφειλές του. Τώρα, ο όμιλος που "ταΐζεται" διαρκώς με "ζεστό" χρήμα από το υστέρημα του λαού μας, κλιμακώνει τις απάνθρωπες προσπάθειές του για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη του, δείχνοντας τη βαρβαρότητά του στα φιλοξενούμενα παιδιά του ιδρύματος, παιδιά με νοητική υστέρηση, βαριά κινητικά προβλήματα, με προβλήματα όρασης κ.ά.», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην Ερώτηση, επισημαίνοντας:

«Η άμεση και αποφασιστική παρέμβαση των εργαζομένων του ιδρύματος και του σωματείου τους γλίτωσε από τα χειρότερα. Είναι σίγουρο ότι μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό από τα δεινά που του φορτώνουν στις πλάτες του ο ανταγωνισμός των επιχειρηματικών ομίλων, το κυνήγι της μεγιστοποίησης του κέρδους τους, η ευρωενωσιακή πολιτική που λογαριάζει τα πάντα στη λογική του "κόστους - οφέλους".

Να σημειωθεί ότι στον χώρο εργάζονται 52 εργαζόμενοι, σε ένα κτίριο με πεπαλαιωμένες υποδομές, που στο παρελθόν, λόγω της μη χρηματοδότησης του ιδρύματος, αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα στη μισθοδοσία τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ