Πέμπτη 26 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Συνεδριάζει για πλειστηριασμούς

Σήμερα συνεδριάζει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για το θέμα της δυνατότητας των λεγόμενων «servicers», των «κορακιών» στα οποία έχουν μεταβιβαστεί δις. «κόκκινων» δανείων να επισπεύδουν πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σε βάρος της λαϊκής περιουσίας.

Για το ζήτημα αυτό έχουν εκδοθεί αντιφατικές αποφάσεις των Τμημάτων του Αρείου Πάγου, γιατί η πώληση των απαιτήσεων από τα δάνεια που οι τράπεζες πούλησαν στα funds μπορεί να γίνει είτε μέσω του ν. 3156/2003, που προβλέπει την τιτλοποίηση απαιτήσεων και την ανάθεση της διαχείρισής τους σε πιστωτικά ή χρηματοδοτικά ιδρύματα στην Ελλάδα που όπως υποστηρίζεται δεν μπορούν να κάνουν πράξεις στα δικαστήρια, είτε μέσω του ν. 4354/2015, με τον οποίο προβλέφθηκε η ίδρυση των Εταιρειών Διαχειρίσεως Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις με τον οποίο καθιερώνεται ρητά η «κατ' εξαίρεση νομιμοποίηση» των εταιρειών διαχείρισης να προβαίνουν σε δικαστικές ενέργειες.

Η επίλυση του ζητήματος έχει ευρύτερες οικονομικές διαστάσεις που σχετίζονται με το «σχέδιο Ηρακλής» και τον κίνδυνο τερματισμού του, το δημόσιο χρέος, την πληρωμή ομολόγων και φυσικά το κονταροχτύπημα funds για τα κέρδη από το ξεζούμισμα των λαϊκών σπιτιών, ενώ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν σηκώσει ήδη «κουρνιαχτό» για το ποιος... προστάτεψε τους οφειλέτες, την ώρα που με τους διαδοχικούς τους νόμους νομοθέτησαν το fast track ξεσπίτωμα του λαού και τους κάθε είδους εκβιασμούς.

Αρση ασυλίας Πάτση

Στο μεταξύ χτες την άρση ασυλίας του βουλευτή Ανδ. Πάτση αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής (ψήφισαν και οι 274 παρόντες βουλευτές) κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα του εισαγγελέα, προκειμένου από εκεί και πέρα να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του για τα αδικήματα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κατ' εξακολούθηση και της συμμετοχής σε εταιρεία της αλλοδαπής κατ' εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον βουλευτή της ΝΔ (που διαγράφηκε κατόπιν εορτής) ο οποίος καταγγέλθηκε πως, αξιοποιώντας κατάλληλα τη διαχρονική εγκληματική πολιτική που πνίγει στα χρέη εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά και βγάζει το σπίτι τους και το βιος τους στο σφυρί, είχε αγοράσει μέσω εταιρειών «κόκκινα» δάνεια αξίας 63 εκατ. ευρώ, έναντι του ποσού των 4,3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για τη γνωστή μέθοδο, των «κορακιών» που καταληστεύουν τους χρεωμένους εδώ και χρόνια, μέσω μιας διαδικασίας που έχουν νομιμοποιήσει όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Η Ολομέλεια, με 272 ψήφους κατά και 2 υπέρ, απέρριψε την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Ν. Μανωλάκου, η οποία αφορούσε μήνυση που του έχει υποβάλει συνυποψήφιά του στην εκλογική περιφέρεια της Α' Πειραιώς με κατηγορίες για ηθική αυτουργία, έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, παράβαση καθήκοντος και συκοφαντική δυσφήμηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ