Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Οικογένειες θυμάτων της έκρηξης που είχε σημειωθεί το 2020 στο λιμάνι της Βηρυτού, συγκεντρώθηκαν χτες στο κέντρο της πόλης υποστηρίζοντας τον δικαστή Τάρεκ Μπιτάρ, ο οποίος έχει αναλάβει τη σχετική έρευνα και διώκεται για ανυπακοή λόγω της αποφασιστικότητάς του να συνεχίσει τις έρευνές του για την τραγωδία αυτή. Τη Δευτέρα, προς γενική έκπληξη, ο δικαστής Μπιτάρ αποφάσισε να επαναλάβει την έρευνά του, απαγγέλλοντας κατηγορίες σε βάρος αξιωματούχων, κυρίως του γενικού εισαγγελέα, Γάσαν Ουεϊντάτ, και δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δυνάμεων ασφαλείας, για «ενδεχόμενη ανθρωποκτόνο πρόθεση».

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τέσσερις τραυματίστηκαν την Τετάρτη το βράδυ από άνδρα που τους επιτέθηκε με σπαθί σε εκκλησία στη νότια Ισπανία. Ο δράστης της επίθεσης στον ιερό ναό του Σαν Ισίδρο, στην Αλγεθίρας - ο οποίος είναι περίπου 30 ετών και μαροκινής καταγωγής, σύμφωνα με την «El Mundo» - συνελήφθη και ανακρίνεται.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η εταιρεία «Meta» ανακοίνωσε ότι τις επόμενες βδομάδες θα βάλει τέλος στον αποκλεισμό των λογαριασμών του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram, που εδώ και δύο χρόνια είχαν μπλοκαριστεί μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο. «Το κοινό θα πρέπει να μπορεί να ακούει όσα λένε οι πολιτικοί προκειμένου να μπορεί να λαμβάνει ξεκάθαρες αποφάσεις», εξήγησε ο Νικ Κλεγκ, πρόεδρος της «Meta», αρμόδιος για τις διεθνείς υποθέσεις, σε ανακοίνωσή του. Ο λογαριασμός του Τραμπ στο Twitter αποκαταστάθηκε στις 19 Νοέμβρη 2022, λίγο καιρό αφού ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Ωστόσο δεν έχει ακόμη αναρτήσει κάποιο μήνυμα εκεί και περιορίζεται στις αναρτήσεις μέσω του Truth Social.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Ο 66χρονος Κινέζος Τσουνλί Ζάο, μετανάστης εργάτης σε αγρόκτημα, που κατηγορείται ότι σκότωσε επτά συναδέλφους του στην Καλιφόρνια και ότι τραυμάτισε έναν ακόμη, βρίσκεται αντιμέτωπος με την επιβολή θανατικής ποινής, αν κριθεί ένοχος, δήλωσε προχτές εισαγγελέας κατά την πρώτη εμφάνιση του δράστη ενώπιον δικαστηρίου. Ο Τσουνλί Ζάο συνελήφθη τη Δευτέρα μπροστά από το αστυνομικό τμήμα του Χαφ Μπέι Μουν, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον δύο αγροκτημάτων στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ