Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικό κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς

Κάλεσμα στις ΕΛΜΕ και στους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Λεκανοπεδίου να αποφασίσουν άμεσα στάση εργασίας για την Τετάρτη 3 του Απρίλη, συμμετέχοντας στην απεργία που πραγματοποιούν εργατικά συνδικάτα ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα, απευθύνει το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συνδικαλιστών Εκπαιδευτικών.

«Υποστηρίζουμε την ανάγκη δραστηριοποίησης των εκπαιδευτικών από "τα κάτω" σε ταξική βάση και προσανατολισμό, κόντρα στην τακτική των πλειοψηφιών, σε κοινή δράση με τους υπόλοιπους φορείς της εκπαίδευσης, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το συντονιστικό, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες των δυνάμεων που επικρατούν στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών. Σημειώνει, επίσης, ότι «χωρίς να απεμπολούμε κανένα από τα αιτήματά μας για την προβολή και διεκδίκηση ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών και απαιτήσεων των εκπαιδευτικών και της λαϊκής Παιδείας, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, προτάσσουμε την πάλη για την ανατροπή των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης, της ΕΕ, και του μεγάλου κεφαλαίου, που αφορούν στην κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και την καρατόμηση των δικαιωμάτων μας».

Το Συντονιστικό συγκροτούν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μενιδίου, Αργυρούπολης - Ελληνικού, Καισαριανής - Βύρωνα, Χαϊδαρίου, Κορυδαλλού, Αιγάλεω και συνδικαλιστές από όλους τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου.

Στην Ηλεία

Τη συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία στις 3 Απρίλη, με στάση εργασίας, αποφάσισε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας, μετά από πρόταση της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ. Το ελάχιστο κοινό πλαίσιο δράσης, που συμφωνήθηκε από τις παρατάξεις ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, ΣΥΝεργασία, Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις, ΠΑΣΚ, περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα την απαίτηση να αποσυρθούν τώρα όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, καθώς και να αποχωρήσουν οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ από τον «κοινωνικό διάλογο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ