Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ «ΦΩΚΑΣ»
Ενα μεγάλο «μπιγκ μπράδερ»...

Παντού κάμερες! Οπου και να κοιτάξει κάποιος στο κατάστημα υπάρχει κάμερα. «Εδώ, είμαστε και εμείς "Μπιγκ μπράδερ"», έλεγαν οι εργαζόμενες στους συνδικαλιστές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που χτες το μεσημέρι πραγματοποίησαν εξόρμηση στο πολυκατάστημα, με την ανακοίνωση - κάλεσμα του συλλόγου για συμμετοχή στην απεργία στις 3 του Απρίλη.

Οι καταγγελίες των εργαζομένων για τις συνθήκες δουλιάς πολλές. Οπως πολλά ήταν και τα ερωτήματά τους για τις ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα. Παρά την τεράστια προσπάθεια παραπλάνησης των εργαζομένων, που έχει στηθεί από την κυβέρνηση, τους βιομήχανους και τις πλειοψηφίες στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα, οι εργαζόμενες δήλωναν χτες ότι καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά τι γίνεται, γιατί αυτήν την αντεργατική πολιτική τη βιώνουν κάθε μέρα στο πετσί τους.

Είναι χαρακτηριστικό όπως κατήγγειλαν στους συνδικαλιστές ότι δεν μπορούν να κάνουν βήμα μέσα στο κατάστημα, αφού παντού υπάρχουν κάμερες και κάθε δευτερόλεπτο ο εργοδότης ξέρει τι κάνουν. Πρόσφατα τους απαγόρεψαν να κάνουν το διάλειμμά τους στην καφετερία του καταστήματος, γιατί ο εργοδότης ισχυρίζεται ότι είναι «μόνο για τους πελάτες», με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να βγαίνουν έξω από το κατάστημα. Επιπλέον η εργοδοσία έχει απαγορέψει στις εργαζόμενες να έχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα (τσάντες, μπουφάν) μέσα στο μαγαζί, για να μην «κλέψουν (!) τίποτα» και έτσι τα αφήνουν σε άλλο κτίριο, όπου ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση, με κίνδυνο κάθε φορά να τους τα κλέψουν! Ολα αυτά συμβαίνουν σε ένα κατά τα άλλα «χλιδάτο» πολυκατάστημα που για τους καταναλωτές είναι όμορφο, για τους εργαζόμενους όμως είναι ένα «κάτεργο».

Οι συνδικαλιστές σ' όλα αυτά απάντησαν ότι δεν μπορούν οι εργαζόμενοι μόνο να καταγγέλλουν, αλλά πρέπει να αντιδράσουν. Σήμερα ιδιαίτερα που η κυβέρνηση επιχειρεί να αφαιρέσει και τις ασφαλιστικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης, ο μόνος δρόμος που μπορούν να ακολουθήσουν είναι να ξεσηκωθούν, να συμμετέχουν στην απεργία στις 3 Απρίλη και να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο ώστε συλλογικά να βάλουν φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση και στα καταστήματα της Ερμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενοχλεί η συνδικαλιστική δράση στα «Hondos» (2015-03-18 00:00:00.0)
Σήμερα η πικετοφορία σε δρόμους της Αθήνας (2005-03-10 00:00:00.0)
Μάχη ενάντια στην απελευθέρωση (2005-03-08 00:00:00.0)
Απεργία, η απάντηση στο ξεζούμισμα (2002-10-23 00:00:00.0)
Παντού το μήνυμα της απεργίας (2002-05-24 00:00:00.0)
Μόνη επιλογή η αντίσταση! (2000-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ