Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ
Συρρίκνωση που οδηγεί σε απολύσεις

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων, ή εξαναγκασμού σε παραιτήσεις είναι οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού ΤΕΜΠΟ, καθώς η διοίκηση του σταθμού, επικαλούμενη ένα... καινοτόμο πρόγραμμα, καταργεί τα δελτία ειδήσεων και μετατρέπει το πρόγραμμα σε νεανικό-ψυχαγωγικό.

Η διοίκηση του σταθμού επικαλείται το πρόσχημα ότι η μετάδοση ειδήσεων από έναν ακόμη τηλεοπτικό σταθμό ελάχιστα προσθέτει στην πληρέστερη ενημέρωση του ελληνικού λαού. Ετσι προωθεί μεταθέσεις δημοσιογράφων και τεχνικών στα νέα προγράμματα και σε νέες θέσεις (δεν αναφέρει ποιες είναι και πώς θα είναι) και στην ουσία τούς ωθεί σε ομαδικές παραιτήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι «στους κύκλους» της Ενωσης Συντακτών και συναρμόδιων Ενώσεων, η κίνηση αυτή εκλαμβάνεται ως «αντεκδίκηση» στην επιμονή των εργαζομένων ν' απεργήσουν την Τρίτη 26 του Μάρτη υπερασπίζοντας συναδέλφους τους που δεν έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά και ασφαλιστικά.

Οπως είναι γνωστό, η προγραμματισμένη 48ωρη απεργία της περασμένης Πέμπτης και Παρασκευής, των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού ΤΕΜΠΟ και του ραδιοσταθμού ΠΛΑΝΕΤ, μετατέθηκε μετά τις ρητές δεσμεύσεις του κ. Ανδρουλιδάκη, στη συνέλευση για την τακτοποίηση των υποχρεώσεών του. Να υπενθυμίσουμε ότι ως πρώτη ημερομηνία απεργίας είχε οριστεί η 26η του Μάρτη, αν δεν καταβληθούν σε όλους τα χρωστούμενα και δεν τακτοποιηθούν οι ανασφάλιστοι συνάδελφοι. Δεύτερη ημερομηνία με κήρυξη 4ήμερης αυτή τη φορά απεργίας ορίστηκε η 2η του Απρίλη, αν δεν καταβληθούν προηγούμενοι μισθοί, οι μισθοί του Μάρτη, κυριακάτικα, αργίες, νυχτερινά και ειδικές αποστολές, σε όλους τους εργαζόμενους.

Τελικά οι εργαζόμενοι και των δύο μέσων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είναι αποφασισμένοι ν' απεργήσουν στις 26 του Μάρτη ακόμα κι αν ο εργοδότης πληρώσει σε όσους χρωστά τους μισθούς του Φλεβάρη, γιατί πλέον κρίνεται αναξιόπιστος, αφού, ενώ δημοσιογράφοι και τεχνικοί εδώ και μήνες δουλεύουν στο ΤΕΜΠΟ απλήρωτοι και βγάζουν αξιοπρεπή δελτία, ξαφνικά προκύπτει η κατάργηση των ίδιων των εργαζομένων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ