Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Να ενισχυθεί το ΚΚΕ που συγκρούεται με την αντιλαϊκή πολιτική

Με επιτυχία η σύσκεψη της ΚΟ Ελευσίνας του ΚΚΕ με ομιλητή τον Κ. Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ

Σύσκεψη - συζήτηση μπροστά στις μάχες των εκλογών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα από τις Κομματικές Οργανώσεις Ελευσίνας του ΚΚΕ.

Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής. Μίλησε επίσης ο Κώστας Κώνστας, στέλεχος του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Ελευσίνας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Bαγγέλης Γκίνης, υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής.

Στην ομιλία του ο Κύριλλος Παπασταύρου τόνισε ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι αν θα προκύψει δυνατή αντιλαϊκή κυβέρνηση, με όποια σύνθεση κι αν έχει ή αν θα ενισχυθεί το ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα που συγκρούεται με την αντιλαϊκή πολιτική, το μόνο κόμμα που δεν έχει καμία δέσμευση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και το σύστημα που τους υπηρετεί.

Τόνισε την ανάγκη να προβληματιστεί κάθε προοδευτικός άνθρωπος σχετικά με το τι είναι πραγματικά προοδευτικό σήμερα, αν είναι δηλαδή προοδευτικό να είσαι με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και να εκπαιδεύεις τον λαό να χαμηλώνει διαρκώς τον πήχη των απαιτήσεών του ή να παλεύεις στο σήμερα για να αναπτυχθούν αγώνες, που όχι μόνο θα βάλουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, μα θα ανοίξουν τον δρόμο για να αποκτήσει ο λαός εμπιστοσύνη στη μεγάλη δύναμή του και να φέρει τα πάνω κάτω.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε ζητήματα που αφορούν την περιοχή του Θριάσιου Πεδίου και τη Δυτική Αττική, την οποία οι πολιτικές επιλογές της ανάπτυξης με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, από όλες τις κυβερνήσεις, την έχουν κάνει την «πίσω αυλή» της Αττικής. Μάλιστα, την ώρα που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τσακώνονται για το ποιος ευνοεί περισσότερο τις επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων, ο λαός της περιοχής βιώνει το αίσχος της χωματερής, την πλήρη απουσία μέτρων προστασίας σε οικιστικές ζώνες που συνυπάρχουν πλάι πλάι με βιομηχανικές.

Από τη μεριά του, ο Κώστας Κώνστας ανέδειξε τα μεγάλα ζητήματα στα οποία πρωτοστάτησε η «Λαϊκή Συσπείρωση», όντας η μόνη πραγματική αντιπολίτευση στον δήμο Ελευσίνας από τη μεριά των λαϊκών συμφερόντων και κάλεσε σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου του Κόμματος στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ακολούθησαν αρκετές ερωτήσεις και παρεμβάσεις σε μια πολύ ζωντανή συζήτηση, στην οποία πήραν τον λόγο και άνθρωποι που παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους παραδέχτηκαν την πρωτοπόρα δράση του Κόμματος σε κάθε αγώνα, μικρό ή μεγάλο, και εξέφρασαν τη στήριξή τους στο ΚΚΕ. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε σε κλίμα αισιοδοξίας και αγωνιστικής ετοιμότητας μπροστά στις εκλογικές μάχες που έρχονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ