Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΘΗΡΑ
Προβληματική η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία

Με ορατό το ενδεχόμενο να μείνουν τα Κύθηρα χωρίς καμιά θαλάσσια συγκοινωνία, ερωτάται ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας από τους βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζή και Στ. Σκοπελίτη, τι μέτρα προτίθεται να πάρει, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, αλλά και γενικότερα για να βελτιωθεί η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με το νησί.

Ειδικότερα, επισημαίνουν «τις συνέπειες του αντιλαϊκού νόμου 2932/2001, που αφορά το νέο θεσμικό πλαίσιο ακτοπλοΐας, με το οποίο παρέχονται νέα προνόμια στους εφοπλιστές και διευρύνεται η ασυδοσία τους, θα υποστούν οι κάτοικοι των Κυθήρων που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με τα νησιά, αλλά και με την ηπειρωτική χώρα».

«Συγκεκριμένα, στις 22/3/2002, αποσύρεται λόγω επισκευών το μοναδικό πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Νεάπολη - Κύθηρα, χωρίς να έχει προβλεφθεί αντικατάστασή του για το διάστημα που θα διαρκέσουν οι επισκευές. Εξάλλου, το πλοίο αυτό δεν μπορεί να ταξιδεύσει, όταν οι άνεμοι που πνέουν είναι πάνω από 5 μποφόρ, με αποτέλεσμα να διακόπτεται με το παραμικρό η επικοινωνία. Από την άλλη, το πλοίο ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ που επρόκειτο από 1/1/2002 να εκτελεί τη γραμμή Πειραιάς - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κρήτη δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τα δρομολόγια, γιατί έχει πάει για επιθεώρηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ