Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ευθεία πρόκληση κατά δημοτικής αρχής και δημοτών!

Συνελήφθη και παραπέμπεται να δικαστεί ο αντιδήμαρχος γιατί ο δήμος κτίζει σε οικόπεδό του κτίριο για το νηπιαγωγείο, που σήμερα στεγάζεται στο 3ο υπόγειο της εκκλησίας

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η αστυνομία συνέλαβε χτες το πρωί εντελώς απρόκλητα τον αντιδήμαρχο του Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Μαυρίδη, με την κατηγορία της «παράνομης οικοδομικής δραστηριότητας»! Αιτία της εξωφρενικής αυτής σύλληψης είναι η οικοδόμηση από το δήμο, σε ιδιόκτητο οικόπεδο, νηπιαγωγείου για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών των κατοίκων της περιοχής. Σήμερα το νηπιαγωγείο λειτουργεί στο τρίτο υπόγειο της εκκλησίας!

Στον Γιώργο Μαυρίδη απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος και αναμένεται εντός των ημερών να καθοριστεί δικάσιμος για να κριθεί το μεγάλο αδίκημα!

Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία του δήμου για ανέγερση νηπιαγωγείου, από την πρώτη στιγμή, συνάντησε την υπονόμευση και τη συκοφάντηση από την πλευρά γνωστών κύκλων, που επιχειρούν να ανακόψουν το έργο της δημοτικής αρχής καθαρά για προεκλογικούς λόγους. Η σύλληψη του αντιδημάρχου συνιστά ευθεία πρόκληση απέναντι στο σύνολο των δημοτών του Αγίου Παύλου, οι οποίοι και εκδηλώνουν έντονα την αντίθεσή τους στην αχαρακτήριστη ενέργεια και στέκονται ενεργά στο πλευρό της δημοτικής αρχής.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αγίου Παύλου δηλώνει ότι δε θα περάσουν οι προκλήσεις, απ' όπου κι αν προέρχονται, και ότι «το νέο νηπιαγωγείο του δήμου θα χτιστεί. Κόντρα σε κάθε πρόκληση, ο Δήμος Αγίου Παύλου θα ολοκληρώσει το έργο, γιατί αποτελεί έργο-ανάσα για το σύνολο των δημοτών, υπόσχεση ζωής απέναντι στους γονείς και κυρίως στα παιδιά».

Αναγνωρίζοντας τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής σε νηπιαγωγεία η δημοτική αρχή πριν ενάμιση χρόνο συνέταξε σχετική μελέτη και την υπέβαλε στην Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας για έγκριση. Κοινοποίησε τη μελέτη και στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και στο υπουργείο Παιδείας. Η υπηρεσία της Νομαρχίας όμως αρνήθηκε να ασχοληθεί με τη μελέτη, δηλώνοντας αναρμόδια και ο δήμος ήρθε αντιμέτωπος με την τραγελαφική κατάσταση να μην υπάρχει προσδιορισμένη υπηρεσία για έγκριση μελετών ανέγερσης σχολικών κτιρίων.

Αρχίζει από τότε ένα αδιέξοδο συνεχές τρέξιμο από υπηρεσία σε υπηρεσία που όλες δηλώνουν αναρμόδιες και παραπέμπουν η μία στην άλλη. Μέσα σ' αυτόν τον γραφειοκρατικό, και όχι μόνο, κυκεώνα, βρίσκεται από τότε μπλεγμένη η μελέτη του δήμου. Στο μεταξύ, οι ανάγκες γίνονται ασφυκτικές. Το νηπιαγωγείο δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το υπόγειο της εκκλησίας που και ως χώρος είναι εντελώς ανεπαρκής για τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες.

Ο δήμος, με τη στήριξη των δημοτών, αποφασίζει να προχωρήσει στην ανέγερση του νηπιαγωγείου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη μελέτη, οπότε αρχίζουν και οι πρωτοβουλίες και τα «καρφώματα» των γνωστών «αγνώστων» για την παρεμπόδιση του έργου, θυσιάζοντας τις ανάγκες και τη θέληση των κατοίκων στις προεκλογικές σκοπιμότητες.

Η δημοτική αρχή όμως και οι πολίτες του Αγίου Παύλου αγρυπνούν και είναι αποφασισμένοι να απαντήσουν στην πρόκληση και να διασφαλίσουν τη συνέχιση και απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου, που αποτελεί ζωτική ανάγκη για την περιοχή.

Εχει ήδη προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης των δημοτών την Τρίτη 26 του Μάρτη στις 10 το πρωί, στο χώρο που ανεγείρεται το νηπιαγωγείο, στην οδό Καβάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ