Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Τεράστια τα προβλήματα των λαϊκών συνοικιών

Τη Νέα Σμύρνη επισκέφτηκε, επικεφαλής κλιμακίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγις Παπαστεργίου

Τη συνοικία της Νέας Σμύρνης επισκέφτηκε ο Αγις Παπαστεργίου, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, συνοδευόμενος από τους Τάσο Σκυλλάκο, Λίτσα Ούντρια, Κώστα Κωστόπουλο, όπου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους μαζικών φορέων και τους κατοίκους της περιοχής.

Το συμπέρασμα από τις συζητήσεις που έγιναν είναι ότι η συνοικία έχει εγκαταλειφθεί από τις Δημοτικές Αρχές των οκτώ τελευταίων χρόνων και αντιμετωπίζει πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα. Ιδιαίτερα οξυμένα είναι τα προβλήματα της καθαριότητας και το αποχετευτικό. Η περιοχή γύρω από το βιολογικό καθαρισμό, όπως και κάποια οικόπεδα που υπάρχουν, έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, ενώ η βρωμιά είναι αφόρητη στο Ασμάκι. Ολα αυτά έχουν ως συνέπεια να αυξάνεται κατακόρυφα το ποσοστό ηπατίτιδας στη συνοικία, κυρίως στην περιοχή των Νταμαριών. Αμεση είναι η ανάγκη επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου, καθώς δημιουργούνται εστίες μόλυνσης. Σοβαρά, επίσης, είναι τα προβλήματα που αφορούν στο οδικό δίκτυο - είναι ανάγκη να διανοιχτούν δρόμοι, να αποκατασταθούν οδοστρώματα και πεζοδρόμια - καθώς και σε άλλες υποδομές, όπως σχολικά κτίρια, παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές κ.ά. Πρόσθετο πρόβλημα που φαίνεται ν' απασχολεί και ν' απειλεί τη συνοικία, είναι αυτό της μείωσης του «μαθητικού πληθυσμού». Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ παλιότερα στο Λύκειο της συνοικίας φοιτούσαν 170 μαθητές, σήμερα έχουν παραμείνει μόνον 90.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των μαζικών φορέων και στους κατοίκους της συνοικίας, ο Αγις Παπαστεργίου υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει ο ίδιος και ο συνδυασμός στην ανάγκη λύσης των τεράστιων προβλημάτων των λαϊκών συνοικιών. Τόνισε, δε, ότι ως δήμαρχος θα κάνει ό,τι μπορεί για την αναβάθμιση των λαϊκών συνοικιών της πόλης που έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως τα τελευταία χρόνια. Επισήμανε, όμως, ότι για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα δε φτάνει η θέληση της Δημοτικής Αρχής, αλλά χρειάζεται, κυρίως, η αγωνιστική ενεργοποίηση των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ