Κυριακή 24 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Μια διαφορετική έκθεση ζωγραφικής...

Πριν από δυο χρόνια, μερικά παιδικά μηνύματα και συμβολικά δώρα, ταξίδεψαν από το Κερατσίνι μέχρι την Παλαιστίνη. Είχε ξεκινήσει η δεύτερη «Ιντιφάντα» που παλαιστινιακού λαού και τα «παιδιά με τη σφεντόνα» έδινα τη δική τους μάχη. Η φωνή των μαθητών του Κερατσινίου και του κινήματος ειρήνης της πόλης, τότε ήταν εκδηλώσεις. Εστειλαν ένα μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό...

Οι μέρες, οι μήνες πέρασαν. Η «Ιντιφάντα» όμως συνεχίζεται, οι μικροί Παλαιστίνιοι, που βιώνουν καθημερινά ένα δράμα, από τις ανέξελεγκτες πλέον στρατιωτικές επιθέσεις του Ισραήλ, βρήκαν χρόνο να απαντήσουν στους συνομήλικούς τους Ελληνες μαθητές του Κερατσινίου. Εστειλαν, λοιπόν, με τη σειρά τους τις δικές τους ζωγραφιές, που απεικονίζουν τις αγωνίες τους και τα συναισθήματά τους.

Αυτές, οι μοναδικές εικόνες, θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση ζωγραφικής, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την Τετάρτη 27 του Μάρτη στις 6.30 μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιάλης «Μελίνα Μερκούρη» (Ε. Μπενάκη 70). Η συγκεκριμένη έκθεση γίνεται στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων 27 - 29 του Μάρτη, που διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη της πόλης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου - Περάματος που έχει συγκροτήσει και αντιπολεμική επιτροπή.

Σ' αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία θα μιλήσουν ο Ισμάτ Σάμπρι, πρόξενος της πρεσβείας της Παλαιστίνης και η Ελένη Παπαδοπούλου, εκπρόσωπος της ΕΕΔΥΕ, τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Μαυρούλη.

«Ο πόλεμος είναι ένα δέντρο χωρίς φύλλα», είχε γράψει πάνω από τη ζωγραφιά του, που απεικόνιζε ένα «γυμνό» δέντρο, μαθητής της ΣΤ' Τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου και ο Παλαιστίνιος μαθητής Ναπμίλ Αντάς, στη δική του ζωγραφιά απαντάει: «Στον πόλεμο ένα αθώο δέντρο χάνει τη ζωή του, άδικα, από οπλισμένα χέρια ανθρώπων»...

Η έκθεσης ζωγραφικής θα διαρκέσει από τις 27 - 29 του Μάρτη, με ώρες λειτουργίας από τις 9 π.μ - 7 μ.μ και σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται να επισκεφτούν εκατοντάδες μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ