Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τοξικά αέρια (μεταξύ των οποίων χλωριούχο βινύλιο) απελευθέρωσαν χτες στην ατμόσφαιρα συνεργεία καθαρισμού σε εμπορική αμαξοστοιχία που εκτροχιάστηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στις ΗΠΑ, σε περιοχή του Οχάιο. Οι περίπου 2.500 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ειδοποιήθηκαν αρχικά να απομακρυνθούν και μετά να παραμείνουν στα σπίτια τους με σφραγισμένες πόρτες και παράθυρα, για να αποφύγουν ενδεχόμενο αναπνευστικής δυσφορίας ή δηλητηρίασης.

ΟΥΑΓΚΑΝΤΟΥΓΚΟΥ.-- Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, 22 πολίτες και 3 αστυνομικοί, σκοτώθηκαν το Σάββατο στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, σε επίθεση από τζιχαντιστές. Ο προηγούμενος απολογισμός που έδωσαν οι τοπικές αρχές την Κυριακή ανέφερε τουλάχιστον 12 νεκρούς.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σε μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προέβη χτες ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, με τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών του στην εξουσία. Κατάργησε το υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής, δημιουργώντας το νέο υπουργείο Ενεργειακής Ασφάλειας. Συγχώνευσε το υπουργείο Εμπορίου και Επιχειρήσεων, δημιουργώντας νέο υπουργείο επικεντρωμένο στην Επιστήμη, Καινοτομία και Τεχνολογία. Αντικατέστησε τον μέχρι πρότινος υπουργό Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού με την Λούσι Φρέιζερ. Τέλος, πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος διορίστηκε ο Γκρεγκ Χαντς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ