Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η κατάσταση στην Υγεία και οι αγώνες των εργαζομένων, κριτήριο ενίσχυσης του ΚΚΕ

«Αττικόν»
«Αττικόν»
Συνεχίζεται το πλατύ πολιτικό άνοιγμα της Τομεακής Οργάνωσης Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΚΚΕ, καλώντας τους εργαζόμενους και το ιατρικό, νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό στα νοσοκομεία να πάρουν θέση στους αγώνες και στις εκλογές, με σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό!».

Την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο Νοσοκομείο «Αττικόν» με τον Κώστας Τριανταφύλλου, καθηγητή Γαστρεντερολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας και υποψήφιο βουλευτή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, και τον Γιώργο Σιδέρη, γιατρό στο «Αττικόν» και υποψήφιο βουλευτή Δυτικού Τομέα με το Κόμμα.

Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους ο Κ. Τριανταφύλλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρέπει στις προσεχείς εκλογές να μετατραπεί σε ψήφο ενδυνάμωσης του Κόμματος η εμπιστοσύνη των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας στη συνδικαλιστική και κινηματική δράση του ΚΚΕ. Ψήφος ενάντια στην απάθεια και απέναντι στη λογική του λιγότερου κακού».

Ο Γ. Σιδέρης τόνισε: «Το δικό μας δίλημμα είναι να είναι όσο πιο αδύναμη γίνεται όποια κυβέρνηση προκύψει και όσο πιο δυνατό γίνεται το ΚΚΕ. Εχετε πλέον μεγάλη πείρα και γνωρίζετε πως όποιος κι αν κυβέρνησε, είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΠΑΣΟΚ, οι μισθοί μας έχουν μείνει καθηλωμένοι, αυξήθηκε η εντατικοποίηση, η εξευτελιστική νοσηλεία σε ράντζα έχει γίνει καθεστώς, το ίδιο η υπερεργασία. Γι' αυτό, και επειδή γνωρίζετε ποιος πάλεψε και αγωνίστηκε γι' αυτά, ήρθε η ώρα να ενισχυθεί το ΚΚΕ όχι μόνο στο σωματείο και στους αγώνες, αλλά και με την ψήφο όποτε κι αν γίνουν εκλογές».

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» περιόδευσε ο Ηλίας Σιώρας, υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας με το ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και συζήτησε μαζί τους για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παιδιατρική περίθαλψη από τις τεράστιες ελλείψεις, ιδιαίτερα σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό.

Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών, με χρωστούμενες άδειες και ρεπό χρόνων, με μισθούς πετσοκομμένους και παγωμένους από τα μνημόνια, με κλεμμένο το μισθολογικό κλιμάκιο 2016 - 2017, ενώ είναι χαρακτηριστική η μη ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν.

Επισκέφτηκε την Α' και Β' Παιδιατρική, τα Χειρουργεία, το Μικροβιολογικό και Βιοχημικό Εργαστήριο, τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ είχε συνάντηση και με τους εργαζόμενους του Κέντρου Δηλητηριάσεων, το οποίο είναι το μοναδικό τέτοιο τμήμα σε όλη την Ελλάδα.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να προβληματιστούν μέσα από την κατάσταση που βιώνουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία, υπογραμμίζοντας ότι ο ένοχος είναι η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που υποβαθμίζουν το δημόσιο σύστημα Υγείας και ενισχύουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στον χώρο της Υγείας.

Τόνισε πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, με πιο δυνατό ΚΚΕ, και δεσμεύτηκε ότι πέρα από τη συνέχιση της ανάδειξης των προβλημάτων του νοσοκομείου μέσα στο Κοινοβούλιο, με Ερωτήσεις, αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οι κομμουνιστές θα συμβάλουν σε όποιες πρωτοβουλίες πάρει το Σωματείο Εργαζομένων για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Τέλος, περιοδεία στο Νοσοκομείο Λοιμωδών «Αγία Βαρβάρα» πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Δυτικού Τομέα με το ΚΚΕ Μιχάλης Σελέκος και Γιώργος Σιδέρης. Συζήτησαν με τους εργαζόμενους για την κατάσταση εγκατάλειψης που επικρατεί στο νοσοκομείο, μετά το κλείσιμό του από την κυβέρνηση της ΝΔ και τη διατήρηση της υπολειτουργίας του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέδειξαν τη σταθερή θέση του ΚΚΕ στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου και των κατοίκων της περιοχής, για πλήρη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής ως σύγχρονου νοσοκομείου που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού της Δυτικής Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ