Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Ο λαός του Εβρου να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι στον νομό

Σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ κάλεσε τον λαό του Εβρου ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, Γραμματέας της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Κόμματος στην ΠΕ Εβρου, που έγινε στην Αλεξανδρούπολη.

Απευθυνόμαστε, είπε, «στους νέους και τις νέες, τις γυναίκες που αγανακτούν με τη βία και τη σαπίλα του συστήματος, που ζουν σε συνθήκες διαρκούς κρίσης. Σε όσους αμφισβητούν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Που ανησυχούν για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο και τους πολεμικούς σχεδιασμούς της περιοχής μας που περνάνε μέσα στην καρδιά της πόλης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. (...) Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους του Εβρου, που βιώνουν στο πετσί τους τι σημαίνει η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται με το ένα ή το άλλο πρόσημο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Στους αγρότες που έχουν όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες να καλλιεργήσουν τη γη τους, που βλέπουν χρόνο με τον χρόνο τη γη να συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια.

Στους παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ενωση που ζήσανε την κοροϊδία από όλες τις κυβερνήσεις, είτε με το κόψιμο των συντάξεων των υπερήλικων είτε με την προσπάθεια να τους πάρουν τα σπίτια τα funds, όπως και χιλιάδων ακόμα με βάση τους νόμους για τους πλειστηριασμούς».

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του Κόμματος, είπε ότι εκφράζει τους ακατάλυτους δεσμούς του ΚΚΕ με την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού και της νεολαίας του Εβρου. Αποτελείται από αγωνίστριες και αγωνιστές που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου.

Οι υποψήφιοι είναι:

Σάββας Δευτεραίος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (ΔΠΘ) στην Ακτινολογία με ειδίκευση στην Παιδιατρική Ακτινολογία. Διευθυντής του Τμήματος Διαγνωστικής και Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Δημοτικός Σύμβουλος στον δήμο Αλεξανδρούπολης εκλεγμένος ως επικεφαλής με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Είναι μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Εβρου, πρόεδρος του ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης (ΕΙΝΟΚΥΘ), πρόεδρος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ.

Βαΐα (Βάνα) Δινδίνη, δικηγόρος Παρ' Εφέταις και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του υπουργείου Δικαιοσύνης. Εχει κάνει σπουδές πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης και είναι κάτοχος πτυχίου αρμονίας. Δραστηριοποιείται στον Σύλλογο Γυναικών (ΟΓΕ) και στον Δικηγορικό Σύλλογο.

Χρήστος Κουγιουμτζής, αγρότης παραγωγός, θερμοκηπιούχος με πάγκο στη λαϊκή. Επαιζε ποδόσφαιρο στον ΑΟ Κορνοφωλιάς και αργότερα στον Εβρο Σουφλίου. Υπήρξε βοηθός προπονητή και προπονητής τερματοφυλάκων στο αντρικό και στο γυναικείο τμήμα στο Σουφλί.

Σωτηρία Μαραγκοζάκη, δημοσιογράφος. Εργάσθηκε στην ΕΡΑ Ορεστιάδας, ΕΡΑ Κομοτηνής, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Φερών, στην ημερήσια εφημερίδα της Θράκης «Η ΓΝΩΜΗ» και επί 11 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως υπεύθυνη Γραφείου Τύπου στους δήμους Τραϊανούπολης και Αλεξανδρούπολης. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρών και μέλος της συντακτικής ομάδας του λογοτεχνικού περιοδικού «Εξώπολις». Ως συγγραφέας απέσπασε εύφημη μνεία για το πρώτο της μυθιστόρημα «Ο Υπατος της Σμύρνης» και πανελλήνια βραβεία για τρία διηγήματά της.

Χρήστος Παπαδαμάκης, ιδιωτικός υπάλληλος, στις ταχυμεταφορές. Στη διάρκεια του μέχρι στιγμής εργασιακού του βίου έχει περάσει από πολλούς κλάδους του ιδιωτικού τομέα. Εργάτης σε μεγάλες εταιρείες και σε μικρότερες, στον επισιτισμό, ως οδηγός κ.α. Είναι γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, Φερών και Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ». Επίσης είναι αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Θράκης.

Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, Αντιπλοίαρχος σε αποστρατεία. Δραστηριοποιείται με συνέπεια και αγωνιστική δράση στον χώρο των αποστράτων μέσω της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ). Είναι πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ενωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ