Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
«Ασφαιρη» αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις, στο απυρόβλητο το θεσμικό πλαίσιο του φακελώματος

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στη συγκάλυψη και τους ευρωενωσιακούς μηχανισμούς

«Ασφαιρα πυρά» αντάλλαξαν στο Ευρωκοινοβούλιο, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη «διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα», με επίκεντρο το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας εκτός της διαμάχης όλο εκείνο το θεσμικό πλαίσιο που ψήφισαν από κοινού και το οποίο επιτρέπει και ευνοεί τέτοιου είδους φαινόμενα.

Ο Ν. Ανδρουλάκης κατήγγειλε προσπάθεια ενοχοποίησης των θυμάτων και προσωπικής του συκοφάντησης, έκανε λόγο για δυνάμεις που οδηγούν τη χώρα σε «θεσμική απόκλιση» και ζήτησε να αποκαλυφθούν οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης, καθώς και όσοι επιχείρησαν τη συγκάλυψή της. «Αφήσαμε το πεδίο ελεύθερο στην επέλαση των fake news και των τερατολογιών του διαδικτύου. Ας κάνουμε ως Ενωση κάτι δραστικό και θεσμικό για να προλάβουμε τον πλήρη ευτελισμό της έννοιας του κράτους δικαίου», ανέφερε.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «καταχέριασαν» τον Κυρ. Μητσοτάκη, που «αντιλαμβάνεται το κράτος ως ιδιοκτησία του» (στην πραγματικότητα εφαρμόζει το αντιδραστικό πλαίσιο που από κοινού ψήφισαν), ενώ δεν έλειψαν και οι αντικομμουνιστικές νότες στο ...κρεσέντο τους, με τον Δ. Παπαδημούλη να προσομοιάζει το «καθεστώς Μητσοτάκη» ...με την Ανατολική Γερμανία!

Απ' την πλευρά τους οι ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερασπίστηκαν την κυβέρνησή τους, ότι τα έχει όλα «καλώς καμωμένα», με βάση και το αντιδραστικό ευρωενωσιακό πλαίσιο, και έκαναν λόγο για ...παρέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες ενός κράτους την ώρα που αυτό βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων της Δικαιοσύνης - η οποία βέβαια υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος τόνισε τα εξής:

«Παρακολουθούμε μια άσφαιρη αντιπαράθεση και επιστρατεύονται κάλπικα διλήμματα "περί δημοκρατίας ή εκτροπής", γιατί όλα τα αστικά κόμματα στοχεύουν να μείνουν στο απυρόβλητο οι ευρωενωσιακοί κανονισμοί, οι Οδηγίες και οι μηχανισμοί που έχουν συνδιαμορφώσει και ψηφίσει και που θωράκισαν το απαράδεκτο αντιλαϊκό πλαίσιο φακελώματος εναντίον του "εχθρού λαού".

Με Κανονισμό του 2021 τα κατασκοπευτικά λογισμικά θεωρούνται κανονικότητα στην ΕΕ. Τουλάχιστον 14 κράτη - μέλη τα έχουν χρησιμοποιήσει.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και του πρωθυπουργού για το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι τεράστιες. Αλλά ευθύνες έχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Στο Ευρωκοινοβούλιο και οι τρεις υπερψήφισαν τον Κανονισμό.

Μαζί με το ΜέΡΑ25 στην ελληνική Βουλή ενέκριναν την "αστυνομική Οδηγία" της ΕΕ, που γενικεύει το φακέλωμα, την εμπορία κάθε τύπου προσωπικών δεδομένων. Γι' αυτό όλοι οι "αλά καρτ" υπερασπιστές του "κράτους δικαίου" τηρούν σιγή ασυρμάτου για τις επιβεβαιωμένες υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ εδώ και 6,5 χρόνια.

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στη συγκάλυψη των παρακολουθήσεων, στους ευρωενωσιακούς μηχανισμούς φακελώματος, ενισχύοντας το ΚΚΕ, με την κρυστάλλινη, αταλάντευτη θέση υπέρ της ανεμπόδιστης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, της προστασίας των λαϊκών ελευθεριών».

Δημοσιεύματα για χειραγώγηση εκλογών από ισραηλινή ομάδα

Στο μεταξύ, χειραγώγηση εκλογών σε 30 χώρες, από ισραηλινή ομάδα με την ονομασία «Χόρχε», καταγγέλλουν δημοσιεύματα στον Τύπο βασιζόμενα σε έρευνα δημοσιογράφων από 30 Μέσα Ενημέρωσης, μεταξύ τους τον «Guardian», τη «Le Monde», την «El Pais» και τον «Der Spiegel».

Η ομάδα φέρεται να έχει δημιουργηθεί από πρώην αξιωματικούς της Μοσάντ και του ισραηλινού στρατού, να διευθύνεται από τον Ταλ Χανάν, 50χρονο Ισραηλινό πρώην πράκτορα των ειδικών δυνάμεων, ο οποίος πλέον εργάζεται στον ιδιωτικό χώρο χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Jorge» (Χόρχε), και να παρεμβαίνει σε εκλογικές αναμετρήσεις εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους χειραγώγησης, όπως hacking, σαμποτάζ, δημιουργία πλαστών εγγράφων, ένα τεράστιο δίκτυο ψεύτικων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημοσίευση άρθρων και αναρτήσεων στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, χωρίς να αφήνει ίχνη. Μεταξύ των πελατών της φέρονται να είναι δισεκατομμυριούχοι, υποψήφιοι σε εκλογικές αναμετρήσεις, εταιρείες, κυβερνήσεις κ.ά., υποστηρίζει η «Le Monde».

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η ομάδα ενδέχεται να έχει αναπτύξει δραστηριότητα και στην Ελλάδα, με τον Χανάν να ακούγεται σε σχετικά βίντεο να λέει: «Εμπλεκόμαστε πλέον σε μία εκλογική αναμέτρηση στην Αφρική... Εχουμε μια ομάδα στην Ελλάδα και μια ομάδα στα (Εμιράτα)... Προσέξτε τα στοιχεία. Ολοκληρώσαμε 33 εκστρατείες σε προεδρικό επίπεδο, 27 από τις οποίες ήταν επιτυχημένες». Επειτα υποστήριξε ότι συμμετείχε σε δύο «μεγάλα πρότζεκτ» στις ΗΠΑ, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν εμπλέκεται άμεσα στην αμερικανική πολιτική.

Οπως σημειώνει ο «Guardian», «δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτούν όλοι οι ισχυρισμοί της "ομάδας Χόρχε" στις μυστικές συναντήσεις και ο Χανάν ενδέχεται να τους εξωραΐζει, προκειμένου να εξασφαλίσει μια επικερδή συμφωνία με υποψήφιους πελάτες».

Στο μεταξύ, σε δήλωσή της στη «Ναυτεμπορική» η Σόφι ιν'τ Βελντ, ευρωβουλευτής του «Renew» και εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές, επισημαίνει την ανάγκη «η κυβέρνηση να ερευνήσει άμεσα τις αποκαλύψεις» για τη δράση της ισραηλινής ομάδας στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ