Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτέλεσμα της σύγκρουσης ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ και καπιταλιστικής Ρωσίας

Στη συζήτηση σχετικά με τον «έναν χρόνο από τον πόλεμο στην Ουκρανία» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης τόνισε τα εξής:

«Εδώ και έναν χρόνο ΕΕ και κυβερνήσεις εμφανίζουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ως "μονόπρακτο έργο". Στην πραγματικότητα, είναι το αποτέλεσμα μιας πολύχρονης πορείας κλιμάκωσης της σύγκρουσης ανάμεσα σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και την καπιταλιστική Ρωσία, στο έδαφος των μεταξύ τους σφοδρών μονοπωλιακών ανταγωνισμών. Θύματά τους είναι ο ουκρανικός και ο ρωσικός λαός που για επτά δεκαετίες ζούσαν ειρηνικά στη Σοβιετική Ενωση.

Αποτελούν ψευτοδίλημμα τα περί "δημοκρατικής δύσης" από τη μία και "ολοκληρωτικής Ρωσίας" από την άλλη, αφού και οι δύο πλευρές είναι καπιταλιστικές.

Το ΚΚΕ έχει καταδικάσει τις ευρωατλαντικές επεμβάσεις και το πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014, την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και αγωνίζεται ενάντια στην εντεινόμενη ελληνική εμπλοκή της κυβέρνησης της ΝΔ με τη στήριξη της ΝΑΤΟικής "αριστεράς" του ΣΥΡΙΖΑ, στη μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο και στόχο αντιποίνων.

Οι λαοί να δυναμώσουν την αυτοτελή τους πάλη για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για τα δικά τους συμφέροντα, τη δική τους εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ