Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
Νεολαιίστικη Πτέρυγα της Ενωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας

Πιστεύουμε ότι η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία αποτελεί, σε παγκόσμια κλίμακα, ένα επεισόδιο, ένα πρελούδιο, ένα δωμάτιο εκπαίδευσης, ένα πεδίο βολής για έναν παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Σε τοπική κλίμακα, ωστόσο, πρόκειται για έναν «μάταιο πόλεμο» που διεξάγεται υπό σκοπίμως ψευδή συνθήματα, ενώ οι στόχοι του δεν θα επιτευχθούν, αφού πρόκειται για κενές διακηρύξεις, φέρνοντας, έτσι, μόνο δεινά και θλίψη στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας - άλλοτε αδελφικών σοβιετικών δημοκρατιών. (...)

Οι Ουκρανοί Κομμουνιστές απαιτούμε, από το μέρος της ηγεσίας της Ουκρανίας που είναι ακόμα σε θέση να πάρει ανεξάρτητες αποφάσεις, την άμεση παύση των εχθροπραξιών και την έναρξη ειρηνικών διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό αυτής της σφαγής.

Ως Σοβιετικοί κομμουνιστές καλούμε τους συντρόφους μας από τη Ρωσία να απαιτήσουν από την αστική ηγεσία του κράτους τους να βάλει τέλος στην επέμβαση και τη λεγόμενη «ειδική επιχείρηση».

Ως μέλη του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος καλούμε τους κομμουνιστές όλου του κόσμου να μποϊκοτάρουν τις παραδόσεις όπλων στα εμπόλεμα μέρη, ώστε να αποτραπεί μια ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της σύγκρουσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ