Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Ανεπιθύμητο το γεράκι του πολέμου στην Αθήνα!

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, στην Αθήνα τη Δευτέρα και την Τρίτη 20 και 21 Φλεβάρη.

Οπως σημειώνει, «έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία ανάμεσα στους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τη Ρωσία, που πλέον έχει περάσει σε τροχιά επικίνδυνης κλιμάκωσης με ανοιχτό το ενδεχόμενο της γενίκευσής του, η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί κρίκο στο παραπέρα βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Προμηνύει ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής εξαιτίας της μετατροπής της χώρας σε απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο με τις δεκάδες βάσεις και υποδομές».

Καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «φέρει πολύ βαριές ευθύνες γιατί με την πολιτική της εμπλοκής στοχοποιεί τη χώρα και το λαό», αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του οποίου «έχει δώσει με πρεμούρα καλού μαθητή τα διαπιστευτήριά του στις ΗΠΑ με τον βρώμικο ρόλο που έπαιξε ως κυβέρνηση και παίζει τώρα ως αντιπολίτευση για την προώθηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών σε βάρος του λαού».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον λαό να εκφράσει με κάθε τρόπο την αντίθεση και την εναντίωσή του στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ