Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρικυμία σε ... φλιτζανάκι

Αυτή η αγγλική φράση («storm in a teacup») «ταιριάζει γάντι» για να περιγράψει τον μαραθώνιο διεργασιών στον ευρύτερο οπορτουνιστικό χώρο και το σοσιαλδημοκρατικό ΜέΡΑ25 για κοινή εκλογική κάθοδο. Το τελευταίο επεισόδιο δόθηκε την Κυριακή, με την ανακοίνωση της ΚΕ του ΜέΡΑ25 για εκλογική συμμαχία με τη ΛΑΕ. Το αποτέλεσμα κωμικοτραγικό και οι αντιφάσεις ως συνήθως ατελείωτες... Με δεδομένες μάλιστα ορισμένες πολιτικές επιλογές του ΜΕΡΑ 25, όπως οι φιλο-ΕΕ διακηρύξεις του, ή η πρόταση για πανεπιστημιακή αστυνομία το 2019 (πριν καν τη σκεφτεί ο Μητσοτάκης), τις προτάσεις «7+1» σημείων στο ΣΥΡΙΖΑ για να διαμορφώσουν «προοδευτική κυβέρνηση», τις δηλώσεις υποψήφιου βουλευτή του για συνεργασία «ακόμα και με τη ΝΔ αν χρειαστεί», είναι πολύ λογικό οι διεργασίες αυτές να προκαλούν αμηχανία. Ιδιαίτερα σε όσους θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως αγωνιστές και αριστεροί.

Στην πραγματικότητα οι συντελεστές του εγχειρήματος επιδιώκουν ένα σίκουελ (ως φάρσα ή ως τραγωδία;) του «παλιού καλού» ΣΥΡΙΖΑ. Εναν δηλαδή μικρό ΣΥΡΙΖΑ Νο2. Φαίνεται μάλιστα ότι έψαξαν και για παραλλαγές συνθημάτων του ΣΥΡΙΖΑ στο ...chat gpt, αφού το σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά - τη δεύτερη φορά αριστερά θα είναι αλλιώς» έγινε «πρώτη φορά ρήξη - όλα μπορεί να είναι αλλιώς»! Το θέμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον με την αντίδραση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που λέει ότι δικαιώνεται απ' αυτή την εξέλιξη. Η οποία θυμίζουμε είχε γίνει ντεκόρ στον ΣΥΡΙΖΑ και στην «περίφανή του διαπραγμάτευση» την περίοδο Γενάρη - Ιούλη του 2015, ενώ βεβαίως συνεχίζει την χρεοκοπημένη πολιτική του «μεταβατικού προγράμματος», που μέσα σε συνθήκες καπιταλισμού θα δώσει ριζοσπαστικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα και θα ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή! Τραγέλαφος!

Ομως, το 2023 δεν είναι ούτε 2012, ούτε 2015 και το δισ εξαμαρτείν... δεν συγχωρείται. Ολα αυτά τα παζάρια και οι ηγεμονισμοί, η αναμόχλευση αυταπατών και ψευδαισθήσεων, οι ξαναζεσταμένες σούπες, δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες να δοθεί διέξοδο στο προβληματισμό αγωνιστών και αγωνιστριών, σε όσους κινούνται σε ριζοσπαστική κατεύθυνση, σε όσους νοιάζονται για την πορεία του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Για αυτούς υπάρχει το ΚΚΕ, με τη δράση, τη συνέπεια του, τη συμβολή του στο γκρέμισμα αυταπατών, στην προοπτική που δίνει στους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ