Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ ΣΕ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΒΡΟ
Οι εργαζόμενοι να μη δώσουν συγχωροχάρτι στην πολιτική που τους βυθίζει στη φτώχεια

Στη Δράμα
Στη Δράμα
Το κάλεσμα για αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές μετέφερε σε κάθε σταθμό της διήμερης περιοδείας του στη Δράμα και στον Εβρο ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Θ. Παφίλης μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Εγνατία» στην Αλεξανδρούπολη. Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Γιώργος Πυργελής, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Εβρου του ΚΚΕ.

Από τον ακριτικό Εβρο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας, ο Θ. Παφίλης κάλεσε να συνεχιστεί και να δυναμώσει το κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε τις τελευταίες μέρες από τον ελληνικό λαό. «Νιώθουμε την ανάγκη με έργα και όχι με λόγια να στείλουμε το μήνυμα στα ταξικά μας αδέλφια να αντέξουν, για να μπορέσουν να ξανασηκωθούν όρθιοι και να παλέψουν για τη ζωή και το μέλλον τους. Να οργανωθούν και να αντιπαρατεθούν με τις επιλογές της δικής τους αστικής τάξης. Είναι αυτές οι επιλογές που οδήγησαν στο έγκλημα των κολοσσιαίων διαστάσεων καταστροφών, της εγκατάλειψης των πληγέντων στη μοίρα τους, της ανυπαρξίας μέτρων από το κράτος για την επιβίωσή τους», είπε.

Αναφερόμενος στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτικό κόμβο εξυπηρέτησης των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, ανέφερε πως «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Βελόπουλος συμφωνούν στην εμπλοκή της χώρας και φυσικά της περιοχής, στη μετατροπή της σε ορμητήριο των φονιάδων και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων από το αντίπαλο στρατόπεδο. Αν κάτι ψελλίζουν είναι για τα ανταλλάγματα, που κάποιοι λένε ότι θα μπορούσαν να είναι περισσότερα. Λες και υπάρχουν ανταλλάγματα για τον λαό από τον δρόμο που οδηγεί στο σφαγείο».

Στην «Εβροφάρμα»
Στην «Εβροφάρμα»
Νωρίτερα, το πρωί, ο Θ. Παφίλης περιόδευσε στη γαλακτοβιομηχανία «Εβροφάρμα» και μίλησε στους εργαζόμενους. Τους κάλεσε με την ψήφο τους να μη δώσουν συγχωροχάρτι στην πολιτική που μείωσε μισθούς και συντάξεις, που έφτασε στα ύψη τις τιμές στην Ενέργεια και στα καύσιμα, που άφησε υποστελεχωμένες και υποχρηματοδοτούμενες τις δημόσιες μονάδες Υγείας, τα σχολεία της περιοχής την ώρα που δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, σε επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Το μεσημέρι μίλησε σε σύσκεψη με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών του Βόρειου Εβρου, στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Βύσσας.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών αλλά και απλοί αγρότες που συμμετείχαν στη σύσκεψη παρουσίασαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυρίαρχα το υψηλό κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους, αλλά και την έλλειψη εγγειοβελτιωτικών αντιπλημμυρικών έργων, που έχει ως αποτέλεσμα πολύ συχνά να πλημμυρίζουν τα χωράφια τους και να χάνουν την παραγωγή τους.

Ο Θ. Παφίλης σημείωσε πως οι αγρότες γνωρίζουν καλά ότι τα προβλήματά τους είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ), υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, συνολικά τη στρατηγική της ΕΕ.

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο στη Δράμα

Στη διάρκεια της παρουσίας του στη Δράμα, την Τετάρτη ο Θ. Παφίλης επισκέφτηκε το νοσοκομείο της πόλης. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκαν τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό σε βασικούς τομείς, π.χ. στην Παθολογική, που λειτουργεί με μόλις 2 από τους 8 γιατρούς που προβλέπει το οργανόγραμμα.

Ο Θ. Παφίλης κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν ποιες ήταν αυτές οι κυβερνήσεις που ευθύνονται για την άθλια κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας και σήμερα υποκριτικά λένε ότι θα λύσουν τα προβλήματα. Γι' αυτό, τόνισε, χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ, μαζί με τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους, για να αντιμετωπίσουμε αυτά που θα έρθουν.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ενωσης Στρατιωτικών ΠΕ Δράμας και συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί.

Το βράδυ μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στο δημαρχείο. Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, που απαρτίζεται από καταξιωμένους αγωνιστές, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μπροστά στην οργάνωση και στις κινητοποιήσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στη Δράμα:

Βοζίκης Γιάννης, αυτοαπασχολούμενος, μεταφραστής.

Μάλλη Μαρία, δασκάλα. Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Δράμας και μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Μήτρου Γιώργος, αυτοαπασχολούμενος, δύο φορές εκλεγμένος στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Παπαδόπουλος Γιάννης, εργαζόμενος στην Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Δράμας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Δράμας της ΑΔΕΔΥ.

Τσιμπλίδου Ελισσάβετ (Λίζα), ιδιωτική υπάλληλος στον χώρο της Υγείας, οργανωτική γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Δράμας (μέλους της ΟΓΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ