Σάββατο 18 Μάρτη 2023 - Κυριακή 19 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαιτούν την ανάκληση απόλυσης συνδικαλιστή στην Κατερίνη

Την ανάκληση της απόλυσης του αντιπροέδρου του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», από την επιχείρηση «Αμβροσιάδης - Κοτόπουλα Ολύμπου ΑΒΕΕ», στην Κατερίνη, απαιτούν εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου, απολύθηκε επειδή συμμετείχε στην απεργία στις 8 Μάρτη. Η εργοδοσία επικαλείται προσχηματικά οικονομοτεχνικούς λόγους, όταν πριν από λίγο καιρό διαφήμιζε ότι το 2022 έκλεισε με τζίρο 166,5 εκατομμυρίων ευρώ, με εκτίμηση ότι το 2023 θα αγγίξει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Στις 22 Μάρτη έχει οριστεί να γίνει τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Το συνδικάτο «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» καταγγέλλει ότι πρόκειται για εκδικητική και παράνομη απόλυση που στόχο έχει την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Και αναδεικνύει τις άσχημες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην επιχείρηση, με τους εργαζόμενους «να δουλεύουν 15 και 17 ώρες για να βγει η παραγωγή σε άθλιες συνθήκες, με κρύο, χωρίς ΜΑΠ, με μεροκάματο - ψίχουλα». Γι' αυτό, σημειώνει, «θέλουν να "ξεφορτωθούν" κάθε φωνή αγωνιστικής διεκδίκησης».

Την ανάκληση της απόλυσης απαιτούν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Πιερίας, η ΕΛΜΕ Πιερίας, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΔΟΛ κ.ά.

Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ καταδικάζει την εκδικητική απόλυση του εργαζόμενου συνδικαλιστή, που το «έγκλημά του» ήταν ότι, μαζί με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες σε όλη τη χώρα, απέργησε στις 8 Μάρτη για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στον σιδηρόδρομο, για να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Καλεί τα σωματεία και όλους τους μαζικούς φορείς της Πιερίας να καταδικάσουν την απόλυση, απαιτώντας ο εργαζόμενος να επιστρέψει πίσω στη δουλειά του.

Την ανάκληση της απόλυσης ζητούν, τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελής με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ