Σάββατο 18 Μάρτη 2023 - Κυριακή 19 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Μήνυμα στην Αγκυρα ότι «τα συζητά όλα»

«Ολα στο τραπέζι». Αυτή η φράση αντικατοπτρίζει τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, όπως «τρέχουν» αδιάκοπα στο παρασκήνιο, προς διευθετήσεις υπό αμερικανοΝΑΤΟική εποπτεία, έχοντας στον πυρήνα τους τη συνεκμετάλλευση.

Αποκαλυπτικός ο υπουργός Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος την Παρασκευή κλήθηκε στο ρ/σ «ΣΚΑΪ» να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, Χ. Ακάρ, ότι «είμαστε υπέρ του δίκαιου διαμοιρασμού του πλούτου του Αιγαίου», λέγοντας: «Εμείς έχουμε τις δικές μας θέσεις. Λέμε ότι μία διαφορά μπορεί να πάρει τον δρόμο της δικαστικής επίλυσης, στα αρμόδια όργανα. Οι άλλες ασφαλώς πρέπει να συζητούνται, αλλά αυτή είναι η μία διαφορά και από εκεί και πέρα τα συζητάμε όλα».

Ενώ για το θέμα της συνεκμετάλλευσης σημείωσε ότι... «πρέπει να δούμε την πολύ ακριβή ερμηνεία της τουρκικής γλώσσας» και «τα όρια που θέτει ο Τούρκος υπουργός Αμυνας. Αυτό είναι ένα μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να κάτσουμε να συζητήσουμε (...) τους όρους και τις προϋποθέσεις για να συνυπάρξουμε ειρηνικά και να ωφεληθούμε όλοι», όπως είπε, παίζοντας με τις λέξεις, καταλήγοντας στο κύριο, τα σχέδια του κεφαλαίου που οδηγούν σε επικίνδυνες εξελίξεις τον λαό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι συνομιλίες των δύο κυβερνήσεων για τη λεγόμενη «θετική ατζέντα» των δύο αστικών τάξεων αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά την ερχόμενη Τετάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ