Σάββατο 18 Μάρτη 2023 - Κυριακή 19 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποκαλύφθηκε υπόθεση κατασκοπείας

Είχε ελληνικό όνομα, εμφανιζόταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος στο Παγκράτι, αλλά ήταν κατάσκοπος ρωσικής καταγωγής, σύμφωνα με την ΕΥΠ. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πληροφοριών ότι αποκάλυψε γυναίκα πράκτορα που δρούσε για λογαριασμό της Ρωσίας και η οποία πρόλαβε να διαφύγει στη χώρα της.

Στην Ελλάδα παρουσιαζόταν ως παιδί μεταναστών από τη Μόσχα, που είχε έρθει στη χώρα μας το 2018 και έναν χρόνο αργότερα άνοιξε κατάστημα χειροτεχνίας και πλεκτικής στην οδό Αρριανού στο Παγκράτι. Είχε ηλικία λίγο πάνω από τα 30, ήταν ιδιαίτερα ενεργή στα social media και με έντονη κοινωνική ζωή. Κατάφερνε να κρύβει καλά τα ίχνη της και η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψή της ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία Ελλήνων που έχουν αποβιώσει, όπως ενημερώνει η ΕΥΠ.

Μετά από έρευνες, σε συνέχεια πληροφοριών που συνέλεξε η ΕΥΠ και από ξένες μυστικές υπηρεσίες, αποδείχτηκε ότι η φερόμενη ως «Μαρία Τ.», με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018, στην πραγματικότητα είναι η ξένη υπήκοος «Irina A. S.», που δρούσε στη χώρα μας υπό «βαθύ κάλυμμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ