Σάββατο 18 Μάρτη 2023 - Κυριακή 19 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόκληση η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εξωραΐσει τους επιχειρηματικούς ομίλους

Την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Τα ΕΛΠΕ πυλώνας της ενεργειακής και δίκαιης μετάβασης στην υπηρεσία της χώρας και της κοινωνίας», τη Δευτέρα 20 Μάρτη, στην Ελευσίνα, σχολιάζουν η ΤΟ Ενέργειας - Νερού και η ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρουν, «δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, καθώς όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα χαριεντίζεται όλο και περισσότερο με τους μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους.

Είναι πρόκληση ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρεται στα ΕΛΠΕ και να μιλάει για "...δίκαιη μετάβαση στην υπηρεσία της χώρας και της κοινωνίας" όταν ο λαός της Δυτικής Αττικής και όλης της χώρας γνωρίζει τα υπέρογκα κέρδη που ανακοινώνει κάθε χρόνο ο συγκεκριμένος όμιλος, την ίδια στιγμή που στη Δυτική Αττική, λίγα μέτρα από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, υπάρχουν λαϊκά νοικοκυριά που βγάλανε τον χειμώνα χωρίς θέρμανση, λαϊκά νοικοκυριά που τρέμουν να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους, που αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά λόγω του μεγάλου κύματος της ακρίβειας. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι βιώνουν τη συνεχή εντατικοποίηση της εργασίας τους με εξαντλητικά 12ωρα, ενώ καθεστώς έχουν γίνει οι εργολαβικοί εργαζόμενοι που ζουν σε μόνιμη ανασφάλεια.

Ο λαός πληρώνει κάθε μέρα με τους λογαριασμούς την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που μετέτρεψαν την Ενέργεια σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα. Πληρώνει τις κατευθύνσεις της ΕΕ για τις "πράσινες" μπίζνες, πληρώνει την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για ένταξη στο Χρηματιστήριο Ενέργειας που η σημερινή κυβέρνηση το διατήρησε, πληρώνει ταυτόχρονα τα χαράτσια των ειδικών φόρων κατανάλωσης που ανανέωσαν με από κοινού ψήφιση πριν από λίγους μήνες η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, την ώρα που εξασφαλίζουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές.

Ο λαός της Δυτικής Αττικής τους έχει δει όλους τους να προσπαθούν να εξωραΐσουν στον λαό τη δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή. Την ίδια στιγμή είδε όλες τις κυβερνήσεις να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις προειδοποιήσεις σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής, για αναγκαίους ελέγχους και μέτρα προστασίας της υγείας του λαού της περιοχής από τη ρύπανση του περιβάλλοντος ή την πιθανότητα βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης.

Είμαστε σίγουροι ότι η πρόσκληση που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25 για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, θα πιάσει τόπο.

Μάλιστα, προτείνουμε από τη ΝΔ να παρευρεθεί ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ να αποσπάσει κι άλλα συγχαρητήρια μετά την πλάτη που έβαλε για το ξεπούλημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην αμερικανική ΟΝΕΧ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι συνένοχοι στο έγκλημα της απολιγνιτοποίησης παριστάνουν τους σωτήρες (2022-06-18 00:00:00.0)
Νέες ευκαιρίες για τους ομίλους με τον λαό να βυθίζεται στη φτώχεια (2022-04-13 00:00:00.0)
Αδικίες (2022-02-05 00:00:00.0)
Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής (2021-07-13 00:00:00.0)
Κέρδη για το κεφάλαιο σημαίνουν καταστροφή του περιβάλλοντος (2020-05-30 00:00:00.0)
Βγάζουν τ' «άπλυτά» τους στη φόρα! (2008-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ