Πέμπτη 30 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στο αφήγημα της σταθερότητας και η φερόμενη «εξάρθρωση τρομοκρατών»

Με ευχαριστίες και συγχαρητήρια από την κυβέρνηση του Ισραήλ και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας συνεχίστηκε το αφήγημα για την εξάρθρωση «δικτύου τρομοκρατών» με «καθοδήγηση από το εξωτερικό», στην οποία ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν η Αστυνομία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η φερόμενη αποτροπή της επίθεσης αξιοποιείται και προεκλογικά από την κυβέρνηση της ΝΔ, για να ενισχύσει τους εκβιασμούς περί «σταθερότητας», εντάσσοντας εκεί και τις συμμαχίες της αστικής τάξης όπως με το Ισραήλ, τις σχέσεις με το οποίο αναβαθμίζουν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, με τις ευλογίες των ΗΠΑ.

Για «σοβαρή υπόθεση και δίκτυο» μίλησε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, και πρόσθεσε πως «έπρεπε να καταστεί σαφές διεθνώς ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα μας». Στο μεταξύ σύμφωνα με την κυβέρνηση και τον υπουργό, «το κίνητρο ήταν οικονομικό» (υποτίθεται θα πληρώνονταν με 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό), ενώ η σύλληψή τους φέρεται να έχει γίνει εδώ και περίπου έναν μήνα.

Οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί ιρανικής καταγωγής, που εμφανίστηκαν από την αστυνομία ως ο 27χρονος Χαϊντέρ που ζούσε στη Ζάκυνθο και ο 29χρονος Χουσεΐν που ζούσε στη Λακωνία και εργάζονταν κάνοντας κυρίως αγροτικές εργασίες, τον τελευταίο χρόνο φέρονται να είχαν έρθει στην Αθήνα, να διέμεναν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην περιοχή της Ομόνοιας και να έπαιρναν εντολές από τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης, που ήταν ένας συγχωριανός τους στο Πακιστάν, 30 ετών, που υποτίθεται ότι δρούσε εν ονόματι της ομάδας «Δύναμη Κουντς» (Quds Force) των «Φρουρών της Επανάστασης» του Ιράν. Ο στόχος τους φέρεται να ήταν εστιατόριο στου Ψυρρή που λειτουργούσε ως συναγωγή, το χτύπημα θα γινόταν την πρώτη βδομάδα του Απρίλη κατά το εβραϊκό Πάσχα.

Σύμφωνα με το αφήγημα που αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης, «ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό». Στο μεταξύ, η πρεσβεία του Ιράν στην Ελλάδα με ανάρτησή της «διαψεύδει έντονα» τις «φήμες» «και τις αβάσιμες κατηγορίες» του Ισραήλ εναντίον του ιρανικού κράτους, λέγοντας πως «είναι προφανές ότι τα κατασκευασμένα σενάριά τους σκοπεύουν την εκτροπή της προσοχής του κοινού από την εσωτερική τους κρίση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ