Πέμπτη 30 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Η λύση βρίσκεται μόνο στον λαό, με δυνατό ΚΚΕ

Εκδήλωση στην Ορεστιάδα πραγματοποίησαν η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ και οι Κομματικές Οργανώσεις Β. Εβρου, παρουσιάζοντας και στην Ορεστιάδα το ψηφοδέλτιο Εβρου του Κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές, όπως και τον υποψήφιο δήμαρχο Ορεστιάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κώστα Ζαλουφλή.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, αντιπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού ε.α., πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ενωσης Αποστράτων ΕΔ και υποψήφιος βουλευτής στον Εβρο με το ΚΚΕ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Σάββας Δευτεραίος, ιατρός - ακτινολόγος, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής ΔΠΘ, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Εβρου και υποψήφιος βουλευτής Εβρου με το ΚΚΕ. Παρευρέθηκαν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στον Εβρο Χρήστος Παπαδαμάκης και Χρήστος Κουγιουμτζής.

Στον χαιρετισμό του ο Τρ. Φωτιάδης αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις και την ιδιαίτερη σημασία που έχει αποκτήσει η περιοχή του Εβρου στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων.

Κάλεσε τους στρατευμένους νέους και το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με εκατοντάδες Ερωτήσεις και με συνεχείς παρεμβάσεις στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις του προσωπικού που αφορούν την υπηρεσία τους, τα ασφαλιστικά, μισθολογικά τους δικαιώματα, αλλά και τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους.

Στην ομιλία του, ο Σάββας Δευτεραίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Εβρου σε θέματα Υγείας, Παιδείας, υποδομών, προστασίας της αγροτικής παραγωγής. Κλείνοντας τόνισε ότι η μόνη σταθερή, σίγουρη, μαχητική αντιπολίτευση απέναντι σε αυτό το πολιτικό σύστημα είναι το ΚΚΕ.

«Τώρα ο λαός έχει τη γνώση», σημείωσε, «δοκιμάσαμε και ξέρουμε ότι μεγάλα, αλλά και μικρά κόμματα που σήμερα αντιπαρατίθενται μπροστά στον εκλογικό στίβο και μας υπόσχονται τον ουρανό με ή χωρίς άστρα, έχουν το ίδιο αφεντικό και την επομένη των εκλογών θα κάθονται στο ίδιο τραπέζι και θα παζαρεύουν την κυβερνητική διαχείριση.

(...) Η λύση λοιπόν βρίσκεται μόνο στον λαό. Να ενισχύσουμε το ΚΚΕ παντού, για να υπάρξει πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή μπροστά στα δύσκολα που έρχονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ