Πέμπτη 6 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέες κατηγορίες κατά Τραμπ

Τριάντα τέσσερις κατηγορίες σε βάρος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απήγγειλε δικαστής της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων περί παραποίησης επαγγελματικών εγγράφων και εμπλοκής σε συνωμοσία για να υπονομεύσει τις εκλογές του 2016, «εντοπίζοντας και αγοράζοντας αρνητικές πληροφορίες για τον ίδιο, ώστε να αποσιωπηθεί η δημοσίευσή τους και να ωφεληθούν οι εκλογικές προοπτικές του κατηγορουμένου». Είναι άλλη μια έκφραση της ενδοαστικής αντιπαράθεσης, που θα κλιμακώνεται ενόψει και εκλογών την επόμενη χρονιά.

Ο ίδιος ο Τραμπ δήλωσε αθώος για όλες τις κατηγορίες, αναφέροντας αργότερα ενώπιον υποστηρικτών του: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο στην Αμερική. Ενα πολύ σκοτεινό σύννεφο είναι πάνω από την αγαπημένη μας χώρα, δεν έχω ωστόσο καμία αμφιβολία ότι θα ξανακάνουμε την Αμερική μεγάλη».

Με ανάρτησή του στο δικό του Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε χτες βράδυ τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο να περικόψουν τον προϋπολογισμό του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ