Πέμπτη 6 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις μπροστά στη σημερινή νέα απεργία

Γιγαντοπανό στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο
Γιγαντοπανό στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο
Με διαρκείς αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε μια σειρά από κλάδους και πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία χτες και τις προηγούμενες μέρες, συνδικάτα και εργαζόμενοι βρίσκονται σε θέση μάχης για τη σημερινή νέα μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης Μακρόν.

Με απεργίες σε κλάδους, αποκλεισμούς βιομηχανικών ζωνών, λιμανιών και μεγάλων οδικών αξόνων, ανάρτηση γιγαντοπανό και άλλες πρωτοβουλίες, στέλνουν μήνυμα αντοχής και αποφασιστικότητας για συνέχιση της πάλης, απέναντι στην καταστολή και το σκηνικό «κοινωνικού διαλόγου» που επιχειρεί να αναστήσει η κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων καταγράφονται τα εξής χαρακτηριστικά στιγμιότυπα:

Περισσότερα από πενήντα δεξαμενόπλοια έχουν εγκλωβιστεί στον κόλπο του Fos-sur-Mer (στην ευρύτερη περιοχή της Μασσαλίας) μετά από απεργίες των λιμενεργατών και των εργαζομένων στους τερματικούς σταθμούς LNG.

Από χτες το πρωί παραμένει αποκλεισμένη η σημαντική βιομηχανική ζώνη της Χάβρης, από διαδηλωτές που έχουν αποκλείσει τις γέφυρες που οδηγούν σε αυτή.

Νέο μπλόκο στήθηκε χτες από διαδηλωτές στον περιφερειακό δρόμο του Παρισιού.

Στο Παρίσι επίσης, κρεμάστηκε γιγαντοπανό στην Αψίδα του Θριάμβου, ενάντια στην αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ακόμη, διαδηλωτές μπήκαν στο δημαρχείο του 9ου Διαμερίσματος του Παρισιού, του οποίου η δήμαρχος - προερχόμενη από το κόμμα του Μακρόν - είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να «καλέσει τον στρατό να καθαρίσει τους δρόμους» μετά την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Σε ένα τέτοιο αγωνιστικό κλίμα πραγματοποιείται η σημερινή, 11η πανεθνική απεργιακή κινητοποίηση από τον Γενάρη.

Η ίδια αγωνιστική πίεση ακυρώνει την προσπάθεια της γαλλικής κυβέρνησης να εκτονώσει την εργατική - λαϊκή αγανάκτηση μέσα από στημένους «κοινωνικούς διαλόγους».

Η χτεσινή συνάντηση ανάμεσα στη Γαλλίδα πρωθυπουργό, Ελιζαμπέτ Μπορν, και τις ηγεσίες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων έληξε σε λιγότερο από μία ώρα, καθώς η Μπορν αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση για απόσυρση του αντιασφαλιστικού νόμου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ