Τετάρτη 26 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Συνεχίζονται οι διεργασίες στα ακροδεξιά μορφώματα

Οι διεργασίες στον χώρο των ακροδεξιών και φασιστικών μορφωμάτων καλά κρατούν, λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές, δεδομένου ότι ως συστημικός πόλος του αστικού πολιτικού συστήματος συνεισφέρουν στις μετεκλογικές επιδιώξεις για την αντιλαϊκή σταθερότητα. Τα «φύγε εσύ, έλα εσύ», οι αποχωρήσεις και αποπομπές, που οδηγούν στην ένταξη σε άλλα κόμματα, είναι χαρακτηριστικά αυτής της κατάστασης.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, το σίριαλ των καταγγελιών στην Ελ. Λύση συνεχίζεται, με τον πρώην βουλευτή του κόμματος Αντώνη Μυλωνάκη να δηλώνει ότι ο κομματικός μηχανισμός διαχειρίζεται χρήματα που δεν ανήκουν στο κόμμα. Χαρακτηριστικά είπε ότι βουλευτές δίνουν στο κόμμα 1.500 ευρώ, εκ των οποίων τα 500 είναι «μαύρα», και γι' αυτόν τον λόγο θα ζητήσει οικονομικό έλεγχο. Ερωτηθείς γιατί δεν τα κατήγγειλε νωρίτερα όλα αυτά, είπε πως «είχα εμπιστοσύνη, τώρα έχασα την εμπιστοσύνη μου».

Την ίδια στιγμή, «κινητικότητα» υπάρχει και στο μόρφωμα του Αν. Κανελλόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για τέλεση «συνταγματικού και δικαστικού πραξικοπήματος», σε περίπτωση που κοπεί το κόμμα «ΕΑΝ» από τον Αρειο Πάγο στις εκλογές. Προφανώς αυτή η τοποθέτηση γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αποσυνδέσει τον εν λόγω κομματικό σχηματισμό, τον οποίο ίδρυσε τον Φεβρουάριο του 2022, από το κόμμα «Ελληνες» του Κασιδιάρη.

Ο Κανελλόπουλος ισχυρίζεται ότι η εσωτερική διαδικασία με την οποία εξελέγη πρόεδρος του κόμματος «Ελληνες» ουσιαστικά δεν πήρε ποτέ νομική μορφή, δεδομένου ότι ποτέ δεν κατατέθηκε το σχετικό υπόμνημα - δήλωση στον Αρειο Πάγο, καθώς ο ιδρυτής του και καταδικασμένος πρωτοδίκως ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης αποφάσισε να μην κατέλθει στις εκλογές ούτε ο ίδιος, ούτε το κόμμα του, κάτι που όπως λέει αναμένεται να ανακοινωθεί δημοσίως άμεσα. Στο ερώτημα αν θα πάρει υποψηφίους από τους «Ελληνες», απάντησε ότι «ο κ. Κασιδιάρης προφανώς θα τους αφήσει ελεύθερους να επιλέξουν, συνεπώς πολλοί μπορεί να επιλέξουν το ΕΑΝ», ενώ (χωρίς ο ίδιος να το σχολιάζει) είναι προφανές ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο έγκλειστος Κασιδιάρης να προσφέρει στήριξη, ή να παροτρύνει τους οπαδούς του να ψηφίσουν Κανελλόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ