Τετάρτη 26 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Ο λαός της Βοιωτίας να κάνει τη διαφορά με την αποφασιστική στήριξη του ΚΚΕ

Σχόλιο των ΤΟ Λιβαδειάς και Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Ως εγγυητής της σταθερότητας και της διασφάλισης των συμφερόντων της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας, παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της fast track περιοδείας του στη Βοιωτία χτες το πρωί και στις στάσεις που πραγματοποίησε σε καφετέριες στο Σχηματάρι, στη Θήβα και τη Λιβαδειά.

Εκεί ισχυρίστηκε πως έκανε ό,τι είχε υποσχεθεί προεκλογικά, και πως «οι φόροι έχουν μειωθεί, θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί και η πατρίδα μας σήμερα είναι πιο ασφαλής», εννοώντας ότι οι φόροι μειώθηκαν για τους βιομήχανους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα εργοστάσια των Οινοφύτων, του Σχηματαρίου και της Θήβας δουλεύουν κάτω από άθλιες εργασιακές σχέσεις, με εντατικοποίηση, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αμείβονται με ψίχουλα. Την ίδια ώρα, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην περιοχή, όπως του Μυτιληναίου, του Στασινόπουλου κ.ά. παρουσιάζουν εκτόξευση των κερδών τους. Σε αυτούς έταξε δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης για νέες επενδύσεις, αλλά και για παρεμβάσεις υποδομής και οργάνωσης του βιομηχανικού πάρκου, όπως ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων, που σχεδιάζεται δίπλα στα σπίτια του Σχηματαρίου.

«Το μαύρο άσπρο εμφάνισε ο πρωθυπουργός», σχολιάζουν σε ανακοίνωσή τους οι Τομεακές Οργανώσεις Λιβαδειάς και Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ και μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «μιλώντας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, θυμήθηκε συγκεκριμένα την PITSOS και τη SOFTEX που είχαν κλείσει αλλά "αναβίωσαν", παρά το ότι αυτές ποτέ δεν δραστηριοποιήθηκαν στη Βοιωτία. "Ξέχασε" έτσι τη SHNEIDERELECTRIC, την PIPELIFE και την TUPPERWARE, παρά το ότι πέρασε έξω ακριβώς από τα κλειστά εργοστάσιά τους. Δεν βρήκε να πει λοιπόν κάτι για τις τουλάχιστον 400 θέσεις εργασίας που χάθηκαν από αυτά τα λουκέτα την τελευταία τριετία.

Οσο για την "καρδιά της μεταποίησης" στα Οινόφυτα, για τη ΝΔ - όπως και για τα υπόλοιπα "συστημικά" κόμματα - τα 12ωρα, τα συνεχή εργατικά "ατυχήματα" και το δουλεμπόριο των εργολάβων απλώς δεν υπάρχουν.

Στο Σχηματάρι ο πρωθυπουργός μίλησε για ψηφιακούς πίνακες στα σχολεία, αλλά δεν είπε λέξη για το κτίριο του ΕΠΑΛ Σχηματαρίου, το οποίο στεγάζεται επί χρόνια σε κοντέινερ.

Επίσης, στο Σχηματάρι, έκανε λόγο για "προστασία του Ασωπού", την ώρα που μόλις 2 χιλιόμετρα από το χωριό δρομολογείται (με τη σύμπνοια ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) η υγειονομική βόμβα του "Χώρου Υγειονομικής Ταφής Βιομηχανικών Αποβλήτων", όπου θα καταλήγουν σωρηδόν τα επικίνδυνα απόβλητα όλων των βιομηχανιών της περιοχής.

Στη Θήβα και τη Λιβαδειά μίλησε για τη μείωση των φόρων που δήθεν ελάφρυνε τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά μάλλον δε ρώτησε κανέναν μαγαζάτορα για το πώς τα βγάζει πέρα με την ακρίβεια και τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Φυσικά δεν περιμέναμε να κάνει κάποια αναφορά στα τεράστια κενά σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό στα Νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς, ή ακόμη και τα Κέντρα Υγείας του νομού.

Αγνοώντας αυτά τα εκρηκτικά προβλήματα, που διαμορφώθηκαν όχι μόνο από τη δική του διακυβέρνηση αλλά και των προκατόχων της του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, είναι λογικό το ότι βρήκε να "αντιπαρατεθεί" στα θέματα της σταθερής κυβέρνησης ή του "σχεδίου Δήμητρα" του κ. Βαρουφάκη.

Κρατάμε ωστόσο και μερικές αλήθειες που είπε ο πρωθυπουργός: Π.χ. ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης οι επιχειρηματικοί όμιλοι της περιοχής θα (ξανά) σκάσουν από τα κέρδη, με τον λαό να βολεύεται με τα ψίχουλα. `Η ότι την επόμενη περίοδο με δυσκολία θα βρίσκει κανείς στη Βοιωτία κάμπο χωρίς τεράστιες εκτάσεις φωτοβολταϊκών και λόφο χωρίς ανεμογεννήτριες, τη λειτουργία των οποίων θα χρυσοπληρώνει ο λαός μέσω του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Οσο η ΝΔ θα ψάχνει να βρει διαφορές στα επιμέρους με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός και της Βοιωτίας έχει μία λύση. Να κάνει τη διαφορά με την αποφασιστική στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ. Πάει πολύ σε έναν νομό όπου παράγεται τεράστιος πλούτος απλώς να επιβιώνουμε. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ισχυρό ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ