Τετάρτη 26 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΗΝΙΟΧΟΣ»
Να δυναμώσει η μαζική λαϊκή καταδίκη και πάλη στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς!

Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει το αντιΝΑΤΟικό αίσθημα του λαού μας

Eurokinissi

«Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει η μαζική λαϊκή καταδίκη και ένταση της πάλης για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς», επισημαίνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, καλώντας σε ισχυροποίηση του Κόμματος μπροστά στις εκλογές, με αφορμή και την αμερικανοΝΑΤΟική, πολυεθνική, αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2023», που ξεκίνησε τη Δευτέρα, στη βάση της Ανδραβίδας, η οποία θα διαρκέσει έως τις 4 Μάη.

«Πρόκειται στην ουσία για μια γιγαντιαία πρόβα πολέμου, που καμία σχέση δεν έχει με την άμυνα της χώρας, αφού θα εκτελεστούν ασκήσεις που προσομοιάζουν συνθήκες πραγματικών πολεμικών επιχειρήσεων, όπου δοκιμάζονται ήδη υπάρχοντα αμερικανοΝΑΤΟικά επιχειρησιακά σχέδια, που στοχεύουν τη Ρωσία και την Κίνα, προωθώντας τα συμφέροντα των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», επισημαίνει η ΕΠ, σημειώνοντας ότι ο λαός και στην περιοχή πρέπει να επαγρυπνεί για την ολοένα και πιο αναβαθμισμένη εμπλοκή της Ελλάδας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που τον καθιστούν στόχο επιθέσεων και αντιποίνων.

Παράλληλα, τονίζει ότι η ανησυχία γίνεται μεγαλύτερη όταν ο λαός βλέπει καθημερινά μεγάλη συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στις βάσεις Αραξου και Ανδραβίδας, την αξιοποίησή τους για ασκήσεις - πρόβες πολέμου, την προετοιμασία τους για ενδεχόμενη φύλαξη πυρηνικών όπλων, όπως στους πρόσφατα συντηρημένους 6 «θόλους» («vaults») του Αραξου, αλλά και τον σχεδιασμό εγκατάστασης σύγχρονων ΝΑΤΟικών ηλεκτρονικών σταθμών επικοινωνίας (GSS).

«Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, οι δεκάδες ΝΑΤΟικές βάσεις σε ελληνικό έδαφος δεν είναι παράγοντες σταθερότητας και ασφάλειας για τον λαό μας, όπως προκλητικά ισχυρίζονται οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν τις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», προειδοποιεί, προσθέτοντας:

«Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει το αντιNΑΤΟικό αίσθημα του λαού μας, που παραμένει ισχυρό, όπως άλλωστε φαίνεται και από την ετήσια έκθεση της ίδιας της λυκοσυμμαχίας, και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της αστικής τάξης για το αντίθετο.

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κάνει τη διαφορά, γιατί παλεύει σταθερά για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και το κλείσιμο όλων των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας. Γιατί από την πρώτη μέρα του πολέμου στην Ουκρανία καλεί τον λαό μας να μη διαλέξει ιμπεριαλιστή, αλλά να χαράξει τη δική του, αυτόνομη πορεία, να δυναμώσει η κοινή πάλη των εργαζομένων για να ξεμπερδέψουν τελικά με το σύστημα που γεννά μόνο φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους».

Η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ απαιτεί άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο, καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ. Επίσης, να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα, να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Αραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα. Επιπλέον, να μη βγει κανένας φαντάρος, αξιωματικός και υπαξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων, να σταματήσουν εδώ και τώρα η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία και η χρήση της ελληνικής επικράτειας και των υποδομών της ως ορμητηρίων πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ