Σάββατο 6 Μάη 2023 - Κυριακή 7 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων σε άδικους πολέμους

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην παρέμβασή του σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Οι Ελληνες φαντάροι, υπαξιωματικοί και αξιωματικοί εκπαιδεύονται για να υπερασπισθούν την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας και όχι να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των πολυεθνικών σε αποστολές εκτός χώρας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν βαριές ευθύνες για τη μέχρι σήμερα εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και πρόσφατα σε αυτόν της Ουκρανίας. Εχουν βαριές ευθύνες για την αξιοποίηση των στρατιωτικών βάσεων και υποδομών της χώρας, ειδικά εδώ στη Λάρισα, αλλά και σε Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Σούδα, στο πεδίο βολής Ψηλός Σταλός στο Διδυμότειχο κ.λπ. Μην ξεχνάμε ακόμη ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχαν αποθηκευμένες πυρηνικές κεφαλές στον Αραξο στην 116 Πτέρυγα Μάχης, όπου όμως διατηρούν πάντα τις αποθήκες τους σε ετοιμότητα για χρήση.

Εχουν βαριές ευθύνες γιατί η εμπλοκή αυτή έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων, σε ενδεχόμενη, αλλά πιθανή, εξάπλωση της πολεμικής σύγκρουσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας και στρουθοκαμηλισμού, με την απόδοση ευθύνης μονομερώς στη Ρωσία για την απαράδεκτη εισβολή στην Ουκρανία, ενώ "ξεπλένει" εντελώς τον ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά και τη συμμετοχή της χώρας μας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.

Εχει εξασθενήσει η άμυνα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου με την απομάκρυνση των τεθωρακισμένων BMP-1 και την αποστολή τους στην Ουκρανία, όπως και την αποστολή όπλων και πυρομαχικών. Συζητάνε δε και για αποστολή S-300, "Leopard", "Stinger" και TOR M1. Αυτά τα όπλα, τα πυρομαχικά και τα οπλικά συστήματα έχουν προμηθευτεί από τον ελληνικό λαό για την άμυνα της χώρας και όχι για να τα διαθέτει η κυβέρνηση για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, δηλαδή των Ηνωμένων Πολιτειών και του κεφαλαίου. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι λείπει από την άμυνα της χώρας και μια μοίρα «Patriot» στη Σαουδική Αραβία.

Τελευταία ένας καινούργιος όρος χρησιμοποιείται στη φρασεολογία του ΝΑΤΟ, "ΝΑΤΟικό έδαφος", "ΝΑΤΟικά εδάφη". Κανένας δεν πρέπει να αποδεχτεί τέτοιο πράγμα. Το ΝΑΤΟ είναι μια στρατιωτική συμμαχία. Τι πάει να πει "ΝΑΤΟικό έδαφος"; Τον όρο αυτόν χρησιμοποίησε και ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη στην Αλεξανδρούπολη. Η δε κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της έχει πει ότι η Τουρκία έχει ατέλειωτες ακρογιαλιές στο Αιγαίο, άρα έχει και δικαιώματα και σε άλλη ότι δεν έχει ταμπού για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.

Με λίγα λόγια, φαίνεται ότι προετοιμάζουν το έδαφος για μια νέα συμφωνία τύπου Πρεσπών στο Αιγαίο, όπως την προσδιορίζουν κιόλας κάποιοι. Από τη μια αφαιρώντας οπλισμό από τα νησιά, αντικειμενικά συμμορφώνονται με την τουρκική απαίτηση για αποστρατικοποίησή τους. Αφετέρου κόμματα εξουσίας, μεγαλύτερα και μικρότερα, είναι έτοιμα και προετοιμάζουν τον ελληνικό λαό να δεχτεί συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, που όμως σημαίνει έναν συμβιβασμό χωρίς αρχές και κανόνες Διεθνούς Δικαίου. Πρόκειται για έναν οδυνηρό συμβιβασμό, με παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Επομένως κανένας πατριώτης να μη δείξει εμπιστοσύνη στα αστικά κόμματα ούτε για τα λεγόμενα "εθνικά θέματα".

Συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων,

Οδεύοντας προς τις κάλπες οφείλουμε να θυμόμαστε όλοι ότι, εκτός από τις πατριωτικές του θέσεις γενικότερα και για τα Ελληνοτουρκικά, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον και νοιάζεται για το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και τους στρατεύσιμους, με πλήθος Ερωτήσεων και Επερωτήσεων στη Βουλή για θέματα που τους αφορούν. Στελέχη του Κόμματος συναντιούνται με συνδικαλιστικούς φορείς εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών και άλλα επισκέπτονται στρατιωτικές μονάδες σε ακριτικές περιοχές. Τέλος, το ΚΚΕ έχει συμπεριλάβει 11 απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα ψηφοδέλτια ανά τη χώρα.

Η ψήφος είναι το όπλο μας και ας το χρησιμοποιήσουμε ώστε να γίνει ένα πρώτο βήμα για να αλλάξουμε τη ρίζα και να κάνουμε την ανατροπή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ