Πέμπτη 4 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Μαζικές και μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις

Υψηλά ήταν τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων της Δυτικής Ελλάδας στη χτεσινή απεργία. Μαζικές και μαχητικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που έγιναν, ενώ τονίστηκε η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα. Οικοδόμοι και φαρμακοϋπάλληλοι είχαν καθολική σχεδόν συμμετοχή, ενώ αρκετά σημαντική ήταν και η συμμετοχή στην απεργία των δημοτικών υπαλλήλων και των κλωστοϋφαντουργών.

Σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Δυτικής Ελλάδας, σε Γιάννενα, Αγρίνιο, Κέρκυρα, Λευκάδα, Αρτα και Πρέβεζα εγκρίθηκαν ψηφίσματα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

  • Στα Γιάννενα, εκατοντάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στις 10 και μισή το πρωί έξω από το παλιό Εργατικό Κέντρο της πόλης. Στη συγκέντρωση έγιναν ομιλίες από τον Β. Βότη, εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών Ιωαννίνων και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, από τον πρόεδρο του Σωματείου οικοδόμων, από τον πρόεδρο των εργαζομένων στο δήμο, από τον πρόεδρο του Σωματείου των Χειριστών και από τον πρόεδρο των συνταξιούχων. Στη συγκέντρωση εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα. Στη συνέχεια έγινε μαζικότατη πορεία η οποία κατέληξε στη Νομαρχία. Επίσης, 2ωρη στάση εργασίας έκαναν οι εργαζόμενοι της «ΔΩΔΩΝΗΣ».
  • Στο Αγρίνιο, μαζική και δυναμική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο. Εκεί έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους φορέων και εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα. Ακολούθησε μαχητική πορεία η οποία κατέληξε στην πλατεία Δημοκρατίας. Επίσης, σταμάτησε τις εργασίες του το εργοτάξιο της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.
  • Στην Κέρκυρα, ιδιαίτερα μαζική ήταν η συγκέντρωση που έκαναν οι εργαζόμενοι έξω από το Εργατικό Κέντρο, στις 10 το πρωί. Εγινε ομιλία από τον πρόεδρο του Σωματείου των οικοδόμων και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η διαδήλωση κατέληξε στη Νομαρχία όπου έγινε συμβολική κατάληψη του κτιρίου. Επιδόθηκε ψήφισμα στο νομάρχη ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα συζητηθεί το θέμα του Ασφαλιστικού σήμερα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
  • Στη Λευκάδα, οι εργαζόμενοι έκαναν μία μαζική απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Μηνά στις 10 το πρωί. Εγινε ομιλία από τον πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων και εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ