Τρίτη 30 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Νέες αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, εξαπέλυσαν αργά το βράδυ της Κυριακής ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. Ηταν η πρώτη ισραηλινή επίθεση από τις 2 Μαΐου στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός στρατιώτη.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Επίσκεψη στην Κένυα, πριν τη μετάβασή του στη Νότια Αφρική για τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών BRICS, πραγματοποίησε χτες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Λαβρόφ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κενυάτικης Βουλής, Μόουζες Βετανγκούλα, με τον τελευταίο να σχολιάζει τις στενές διμερείς σχέσεις, που φέτος γιορτάζεται η 60ή επέτειος από τη σύναψή τους. Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης την προγραμματισμένη για τον Ιούλιο ρωσο-αφρικανική Σύνοδο Κορυφής και το Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Τη βελτίωση των σχέσεων του Ιράν με την Αίγυπτο καλωσόρισε χτες ο Ιρανός ανώτατος Σιίτης ιερωμένος, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, συναντώντας στην Τεχεράνη τον σουλτάνο του Ομάν, Χάιθαθ μπιν Τάρικ αλ Σαΐντ, ο οποίος ξεκίνησε την Κυριακή διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ιράν. Ιράν και Ομάν υπέγραψαν τέσσερις συμφωνίες στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και της Ενέργειας. Συζητήθηκαν επίσης εκτενώς τρόποι πλήρους αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων Αιγύπτου και Ιράν, που είχαν διαταραχθεί τα τελευταία χρόνια, και η ανταλλαγή πρέσβεων το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ