Σάββατο 17 Ιούνη 2023 - Κυριακή 18 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Με το ΚΚΕ και σ' αυτήν τη μάχη

Φάνης Στρατουδάκης, συνταξιούχος νομικός

Η κοσμοϊστορικών διαστάσεων κοροϊδία της αντιστροφής του 63% του δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015 από ΟΧΙ σε ΝΑΙ στην Ελλάδα ήταν το τελευταίο αναλυτικό, υπερεντατικό φροντιστήριο που παρέδωσαν οι θεσμισμένοι εκπρόσωποι της ΕΕ στα συσσωρευμένα κενά και δυσκολίες κατανόησης (αργότερα ονομάστηκαν αυταπάτες) στη «διδαχθείσα» ύλη, που φαίνεται πως είχε η σοσιαλδημοκρατική, ελληνική αριστερά για τις δυνατότητες αλλαγών του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου καπιταλισμού και συμπόρευσης αυτού με ένα «άλλο μοντέλο ανάπτυξης».

Εκτοτε το μάθημα επαναλαμβάνεται το ίδιο: Ο καπιταλισμός δεν αλλάζει, δεν βελτιώνεται, δεν μεταρρυθμίζεται. Ετσι καμία έκπληξη δεν προκαλεί που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70% αυτών. Οι καλών προθέσεων και μεγάλων απαιτήσεων εξωκοινοβουλευτικοί αριστεροί φίλοι καταλήγουν να προσπαθούν απλώς να συνετίσουν τους του ΣΥΡΙΖΑ, για να βελτιώσουν την κατάσταση των αυταπατών τους. Δεν τους αρέσει που το ΚΚΕ είχε απ' την αρχή δίκιο και δεν μπορούν να του κουνάν το δάκτυλο.

Οντας από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στην αριστερά δεν μπορώ να μη συστρατευτώ και σ' αυτήν τη μάχη με το ΚΚΕ για να αντιμετωπίσουμε αυτό που έρχεται με τη φιλελεύθερη λαίλαπα.

Οποιος δεν αποδέχεται τον ευρωατλαντικό καπιταλισμό και μιλά όχι για βελτίωση, μεταρρύθμιση, αλλαγή, αλλά για κατάργηση αυτού και όχι για ευημερία ...«όλων», αλλά των εργαζομένων και των παραγωγών του πλούτου είναι εξωγήινος. Ας γίνουμε εξωγήινοι. Να ψηφίσουμε ΚΚΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ