Σάββατο 17 Ιούνη 2023 - Κυριακή 18 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαδήλωσαν για το Νοσοκομείο στις Σέρρες

Με σύνθημα «ένα νοσοκομείο για όλους - όλοι μαζί για ένα νοσοκομείο που θα καλύπτει τις ανάγκες μας», σωματεία, σύλλογοι και φορείς του νομού Σερρών διαδήλωσαν για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου Σερρών και απαίτησαν την αύξηση της χρηματοδότησης, την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και όλων των δημόσιων δομών Υγείας με μόνιμο προσωπικό, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Η συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, οργανώθηκε από τα Σωματεία Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σερρών (Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών ν. Σερρών, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σερρών «Ο Αγιος Λουκάς» και Σωματείο Συμβασιούχων Νοσοκομείου Σερρών). Αποφάσεις στήριξης της κινητοποίησης πάρθηκαν από πολλά σωματεία και συλλόγους, ανάμεσα στους οποίους είναι: Ιατρικός Σύλλογος Σερρών, Οδοντιατρικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός Σύλλογος, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, Σωματείο Μετάλλου, Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΣ Σερρών, Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Σερρών, Σωματείο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών.

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών, Βαγγέλης Παπαμιχάλης, ανέδειξε τη διαχρονική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου Σερρών που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών, σύμφωνα με τις Οδηγίες της ΕΕ και τις δραματικές συνέπειες στη λειτουργία του Νοσοκομείου. «Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και του Νοσοκομείου Σερρών δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο των υγειονομικών, πρέπει να είναι υπόθεση του συνόλου του λαού του νομού. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε πλέον οι υπηρεσίες Υγείας να μας δίνονται με το σταγονόμετρο, να μας δίνονται με μεγάλη ταλαιπωρία στο να τις πάρουμε και να είναι μειωμένες σε σχέση με αυτές που δικαιούται ο πολίτης σήμερα», είπε.

Διαμήνυσε την απόφαση των εργαζομένων του Νοσοκομείου να μη γίνουν «σταθμάρχες στα Τέμπη της Υγείας» και παρουσίασε το πλαίσιο αιτημάτων του λαού της περιοχής.

Διεκδικούν: Πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Σερρών με προσωπικό μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου, ο οποίος να καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού σε υπηρεσίες Υγείας. Πλήρη στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ Νιγρίτας, για να καλύψει τις ανάγκες αποκατάστασης στον νομό Σερρών. Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ. Ενταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Στη συγκέντρωση έγινε καταγγελία για το έγκλημα με το ναυάγιο στην Πύλο και για το εργοδοτικό έγκλημα στο Λαύριο. «Αυτό που συνδέει τον χώρο της Υγείας με τα Τέμπη, την Πύλο, το Πέραμα, το Λαύριο, είναι: Τα κέρδη τους, οι ζωές μας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τους συγκεντρωμένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ