Σάββατο 24 Ιούνη 2023 - Κυριακή 25 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΚΚΕ για σθεναρή και ανυποχώρητη αντιπολίτευση

Βασίλης Ζουμπουρλής, μοριακός βιολόγος, διευθυντής Ερευνών στον τομέα του καρκίνου, στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και μαραθωνοδρόμος

Το ΚΚΕ για εμένα πρεσβεύει το όνειρο, το όνειρο που χάθηκε προσωρινά, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έσβησε. Το όραμα του σοσιαλισμού είναι πάντα επίκαιρο. Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι για ένα κομμάτι αυτού που είμαστε το οφείλουμε στους τάφους αγωνιστών - κομμουνιστών που ποτέ δεν επισκεφτήκαμε. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που με την ιστορία του, την αγωνιστική του στάση, το ήθος και την ειλικρίνειά του μπορεί να κρατάει ζωντανό το όνειρο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, και να εμπνεύσει τη νέα γενιά. Η νέα γενιά το έχει ανάγκη αυτό καθώς τα αστικά κόμματα υποκρίνονται και προβάλλουν τον ατομικισμό, το βόλεμα και το απολιτίκ.

Οι λόγοι που μπορώ να επικαλεστώ για να ψηφίσω ΚΚΕ είναι πολλοί, ωστόσο θα αναφερθώ σε δύο που με αφορούν ως επιστήμονα - ερευνητή. Η αγωνιστική στάση του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και γενικότερα για τα θέματα της Υγείας ήταν εξαιρετική. Είναι το μοναδικό κόμμα που το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕ του εξέδωσε το βιβλίο με τίτλο «H ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19, ο καπιταλισμός στη δύση του», όπου αναδεικνύονται οι επιστημονικές, ιδεολογικές και πολιτικές πλευρές της αντιπαράθεσης με ένα σύστημα που σκοτώνει. Οπως αναδεικνύω και ο ίδιος σε ένα αντίστοιχο σύγγραμμά μου, οι πανδημίες θα μας επισκέπτονται συχνότερα πλέον. Είναι αναγκαίο να αναδείξουμε την κύρια αιτία των αναδυόμενων πανδημιών που βρίσκονται στις κυρίαρχες οικονομικές - καπιταλιστικές δομές, στην παραγωγή των τροφίμων, στη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και τα ζώα. Αυτό μόνο το ΚΚΕ μπορεί να το κάνει καθώς έχει και επιστημονικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα εξουσίας.

Η ομιλία του ΓΓ του ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών για τα θέματα Παιδείας και Ερευνας την θεωρώ ορόσημο για τον χώρο που εργάζομαι πάνω από 30 χρόνια. Αισθάνομαι υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη γι' αυτή την παρουσία στον χώρο που τους ερευνητές τους θέλουν κλεισμένους στα γραφεία τους να μελετούν μόνο και να είναι ξεκομμένοι και αδιάφοροι για τα προβλήματα της κοινωνίας. Η Ερευνα έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Δημιουργείται η νέα γενιά του επιστημονικού προλεταριάτου. Οι νέοι άνθρωποι με δυσκολία κρατιούνται στην Ερευνα ή εγκαταλείπουν τη χώρα και ξενιτεύονται. Η παρουσία του ΓΓ στο ΕΙΕ μάς συσπείρωσε ως σωματεία και συλλόγους στον χώρο της Ερευνας που τα αποτελέσματα αυτής της συσπείρωσης θα φανούν και μετά το τέλος των εκλογών.

ΚΚΕ δυνατό, λοιπόν, τόσο στη Βουλή όσο και στον λαό, για μία 100% σθεναρή και ανυποχώρητη αντιπολίτευση. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ