Σάββατο 24 Ιούνη 2023 - Κυριακή 25 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Με το κεφάλι ψηλά ΚΚΕ, για να χαμογελάσει η νεολαία το βράδυ των εκλογών

Σε συγκέντρωση νεολαίας στην Καλλιθέα μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο Θ. Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Μαχητικό μήνυμα ότι με δυνατό ΚΚΕ η νεολαία μπορεί καλύτερα να παλέψει για τα δικαιώματά της στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή, έστειλε το βράδυ της Παρασκευής η συγκέντρωση στην Καλλιθέα με ομιλητή τον Θοδωρή Κωτσαντή, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα της Αθήνας Χρήστος Κατσώτης, Στέλλα Βαλαβάνη, Γιάννης Κιουλάνης, Ρούλα Ελευθεριάδου, καθώς και ο Γιάννης Βακαλόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μετά την ομιλία ακολούθησε hip hop συναυλία με τους: Drugitz, Rhyme Riot, Raibo, Retro και Το Σφάλμα.

***

Είμαστε μια ανάσα πριν τις εκλογές της Κυριακής. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, για να φτάσει το Κόμμα μας ακόμα πιο ψηλά. Ξέρουμε ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί που το σκέφτονται. Τους λέμε να τολμήσουν, να κάνουν το βήμα! Για να χαμογελάσει η νεολαία το βράδυ των εκλογών και να κόψει την όρεξη σε όσους ονειρεύονται παντοδυναμίες ή αναστήλωση του δικομματισμού.

Με δυνατό ΚΚΕ αποδεδειγμένα καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη


Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη όταν είναι δυνατό το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Και εγγύηση για ένα τέτοιο κίνημα σύγκρουσης και προοπτικής είναι ένα πιο δυνατό ΚΚΕ.

Το απέδειξε:

  • στους φοιτητές με την ακύρωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με τη νίκη της «Πανσπουδαστικής» και το γκρέμισμα της ΔΑΠ από την 1η θέση πανελλαδικά.
  • στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας. Οταν όλοι οι άλλοι χειροκροτούσαν τους ναζί του τάγματος Αζόφ στη Βουλή και χτες έτρεξαν να φωτογραφηθούν με τον Ομπάμα, τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ και μακελάρη των λαών του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Συρίας, της Λιβύης, της Σομαλίας, της Υεμένης, που κλαίει υποκριτικά πάνω από τα πτώματα των ξεριζωμένων που οι ίδιοι δημιούργησαν με τις επεμβάσεις και τη στήριξη αντιδραστικών καθεστώτων.
  • κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της απάνθρωπης πολιτικής της ΕΕ με την καταστολή και τον εγκλωβισμό, με τους χιλιάδες πνιγμένους στον υγρό τάφο της Μεσογείου, με τη χώρα μας να είναι μια απέραντη αποθήκη ψυχών. Οταν όλοι οι άλλοι υπέγραφαν και εφάρμοζαν τις συνθήκες της ΕΕ, τους φράκτες, τις απελάσεις, το αίσχος της Μόριας ή τις υπερδομές - φυλακές.
Θα δώσουμε ξανά το «παρών», με δυνατό ΚΚΕ

Την Κυριακή λοιπόν θα μετρηθούμε και από την επόμενη κιόλας μέρα θα αναμετρηθούμε με την αντιλαϊκή επίθεση που θα κλιμακωθεί, με το κοινό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Εδώ δεν χωράει κανένα μούδιασμα, καμία παραίτηση, καμία αναμονή!

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους και στις νέες που θέλουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να ζήσουν όπως ταιριάζει στην εποχή μας. Τους καλούμε να πάνε στην κάλπη με καρδιά, με μυαλό και οργή!

Να προσπεράσουν κάθε εμπόδιο ή δυσκολία, κάθε εκβιασμό ή μοιρολατρία. Ούτε η σεζόν, ούτε η εξεταστική, ούτε οι οικονομικές δυσκολίες δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο! Το σύστημα ποντάρει στην αποχή τους - επιδιώκει την ανοχή τους για να έχει λυμένα τα χέρια!

Ας σκεφθούν πως σε όλες τις κρίσιμες στιγμές, αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν ότι «ήμασταν εκεί»! Με τη δική μας φωνή και τις διεκδικήσεις μας! Ετσι και τώρα θα δώσουμε ξανά το «παρών», με δυνατό ΚΚΕ.

Η ψήφος χιλιάδων νέων στο ΚΚΕ μπορεί να αλλάξει το κλίμα, να εμπνεύσει, να αποτελέσει τη βάση για να γεννηθούν νέοι ελπιδοφόροι αγώνες, να κάνει την αυριανή αντιλαϊκή κυβέρνηση να τρέμει.

Αυτό φοβούνται. Γιατί είδαν τα ποσοστά του ΚΚΕ να διπλασιάζονται στους φοιτητές, να ανεβαίνουν στις λαϊκές γειτονιές και να αναδεικνύουν το Κόμμα ξανά 3η δύναμη στην Αττική!

Γνωρίζουν καλά πως την επόμενη μέρα θα είναι εδώ και θα φουντώνει ένα νεανικό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, του κράτους, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που την υπηρετούν.

Κρατάμε ψηλά τα λάβαρα του αγώνα και κατακτάμε τον ασυμβίβαστο τρόπο ζωής που ταιριάζει στη νέα γενιά

Τα πανηγύρια διάφορων κονδυλοφόρων, πως η νέα γενιά επικροτεί την πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματά της, δεν θα κρατήσουν πολύ!

Πόσες φορές έχουμε ακούσει τα ίδια και τα ίδια! Και κάθε φορά επιβεβαιωνόταν η παρακαταθήκη που μας άφησε ο Χαρίλαος Φλωράκης: «Μόλις υπάρξει μια σπίθα, αυτά τα νιάτα θα γίνουν πυρκαγιά, θα γίνουν ηφαίστειο... Και θα σηκώσουν τη σημαία του αγώνα μέχρι τον ήλιο».

Μια τέτοια σπίθα ήταν το έγκλημα στα Τέμπη με τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις για να μην συγκαλυφθεί, όταν δεκάδες χιλιάδες νέοι γίναμε η φωνή των νεκρών!

Μια κατακόκκινη σημαία υψώνεται κάθε φορά που ένας νέος αποφασίζει να οργανωθεί στην ΚΝΕ και διαβάζει τους στίχους του Τάσου Λειβαδίτη: «Πάνω στα ματωμένα πουκάμισα των σκοτωμένων / εμείς καθόμασταν τα βράδια / και ζωγραφίζαμε σκηνές απ' την αυριανή ευτυχία του κόσμου / Ετσι γεννήθηκαν οι σημαίες μας». Αυτή την «αυριανή ευτυχία του κόσμου» συμβολίζουν οι σημαίες μας.

Αυτό ενοχλεί τον κ. Τσίπρα που επιτίθεται στο ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως «δεν το νοιάζει πώς θα ζουν οι εργαζόμενοι την επόμενη μέρα αρκεί να κρατάει τα λάβαρά του ψηλά».

Επειδή ακριβώς εμείς κρατάμε ψηλά τα λάβαρα του αγώνα, γι' αυτό μπορούμε σήμερα να κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια, να είμαστε στην πρώτη γραμμή της πάλης, να φρενάρουμε αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπάμε κατακτήσεις, να κρατάμε ζωντανή την ελπίδα...

Μέσα στην πάλη για καλύτερα σχολεία, για σπουδές και πτυχία με αξία, για δουλειά με δικαιώματα, μέσα στον καθημερινό αγώνα κερδίζουμε το μέλλον μας, κατακτάμε τον ασυμβίβαστο τρόπο ζωής που ταιριάζει στη νέα γενιά.

Μπρος στα μάτια μας χρεοκοπούν ένας - ένας οι μύθοι που πλασάρουν στους νέους

Η νεολαία μπορεί σήμερα να δει πιο καθαρά ότι σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας συγκρούονται τα κέρδη τους με τις ζωές μας.

Αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να θολώσει από την «εικονική πραγματικότητα» με τα προεκλογικά βίντεο των κομμάτων στο TikTok, με τις πανάκριβες επικοινωνιακές καμπάνιες, με τα κάθε είδους pass για τη νεολαία.

Από πίσω θα προβάλλει πάντα η γυμνή αλήθεια: Το καπιταλιστικό σύστημα είναι ασυμβίβαστο με τις νεανικές ανάγκες. Μπρος στα μάτια μας θα χρεοκοπούν ένας - ένας οι μύθοι που πλασάρουν στη νεολαία.

Ελεγαν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη φέρνει ευημερία. Κι έφεραν ζωή με κουπόνια και μισθούς που τελειώνουν στα μισά του μήνα. Μετέτρεψαν σε ακριβό σπορ τις διακοπές στα ελληνικά νησιά, βάζοντας μάλιστα έναν γνωστό τσαρλατάνο του συστήματος να να παρομοιάζει τις διακοπές σε νησί με την αγορά Φεράρι, ως είδος πολυτελείας!

Μιλούσαν για τις επενδύσεις που οδηγούν σε πολλές και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Κι αποδείχτηκε πως προϋπόθεση για τις επενδύσεις είναι η φοροασυλία των επενδυτών, η εργασιακή ζούγκλα, η εντατικοποίηση, όπως στο «θαύμα» του τουρισμού με τις 16 ευέλικτες σχέσεις εργασίας.

Υπόσχονταν κέρδη στον λαό από την ανάπλαση στο Ελληνικό και στο παραλιακό μέτωπο. Και τελικά ο λαός χρυσοπληρώνει για έργα που απευθύνονται σε ακριβά πορτοφόλια, βρίσκεται μπροστά σε κλειστές, πανάκριβες παραλίες, σε φράκτες που εμποδίζουν την πρόσβαση στην πλατεία Νερού, προχωρά η έξωση των αθλητικών σωματείων και των αθλητών από τον Αγιο Κοσμά και άλλους αθλητικούς χώρους.

Πληρώνει την εκτίναξη των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, που κάνουν απλησίαστο το δικαίωμα στη στέγη για εκατοντάδες νέους ανθρώπους στην Καλλιθέα.

Πανηγυρίζουν για το Ταμείο Ανάκαμψης, που δίνει απλόχερα λεφτά για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων. Και την ίδια ώρα δεν προβλέπεται ούτε ευρώ για τα σχολεία της Καλλιθέας που πλημμυρίζουν στην πρώτη ψιχάλα, για αντισεισμικό έλεγχο και προστασία, για εργαστήρια και υποδομές.

Προσπαθούν να κρύψουν τη σύμπλευσή τους στην Παιδεία - εμπόρευμα

Λένε πως η συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία βελτιώνει τις υπηρεσίες. Και ο λαός βρέθηκε στην πανδημία να παίζει τη ζωή του κορόνα - γράμματα στα εμπορευματοποιημένα δημόσια συστήματα Υγείας, ενώ τα ιδιωτικά μεγαθήρια εκμεταλλεύονταν τον ανθρώπινο πόνο.

Με το ίδιο επιχείρημα επιχειρούν τώρα να αποσπάσουν τη συναίνεση του λαού στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε να προχωρήσουν ακόμα πιο αποφασιστικά η εμπορευματοποίηση της δημόσιας Παιδείας και η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Μετά τον Μητσοτάκη, ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης και η Πλεύση Ελευθερίας δηλώνουν πρόθυμοι να το συζητήσουν. Τι να τους κάνει τους 180 βουλευτές η ΝΔ, όταν έχει διαθέσιμους τους βουλευτές των άλλων αστικών κομμάτων να βάλουν πλάτη;

Προσπαθούν να κρύψουν τη σύμπλευσή τους με την Παιδεία - εμπόρευμα. Ομως αποκαλύπτονται από την πολιτική τους, αφού όλοι μαζί προχώρησαν στη γενίκευση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, στην ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών επί πληρωμή, στην - προς τα κάτω - εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με τα ιδιωτικά κολέγια.

Λένε πως θέλουν «ιδιωτικά τύπου Harvard και όχι "ΙΕΚ Φούφουτος"», αλλά ξεχνάνε πως στο Harvard σπουδάζουν οι λίγοι και εκλεκτοί, και δίπλα του θα ανθούν τα «ΙΕΚ Φούφουτος» για τη λαϊκή οικογένεια!

Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να δυναμώσει το Κόμμα, να ψηλώσει ο λαός

Ολα αυτά και πολλά ακόμα είναι κρίκοι στην ίδια αλυσίδα ενός συστήματος που σαπίζει, γίνεται πιο επιθετικό, εμποδίζει την αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων προς όφελος της ζωής των πολλών.

Για να μεταφραστούν οι δυνατότητες της επιστήμης σε μια πραγματικά καλύτερη ζωή για τη λαϊκή πλειοψηφία, ένα εμπόδιο πρέπει να βγει από τη μέση: Η καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία (...) Αυτές οι ριζικές αλλαγές είναι στο Πρόγραμμα λαϊκής εξουσίας - διακυβέρνησης του ΚΚΕ.

Επειδή ακριβώς έχει αυτό το ανατρεπτικό Πρόγραμμα, για αυτό το ΚΚΕ μπορεί σήμερα να ασκεί ουσιαστική, στρατηγική αντιπολίτευση στη ΝΔ και όχι μια βολική και άσφαιρη κριτική, όπως κάνουν τα άλλα κόμματα (...) Δεν αφήνουμε στην κυριολεξία ούτε ώρα να πάει χαμένη. Εχουμε μεγάλη ευθύνη και έναν πολύ ρεαλιστικό στόχο. Να πείσουμε ακόμα περισσότερους μέχρι και πάνω από την κάλπη να στηρίξουν το Κόμμα.

Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να δυναμώσει το Κόμμα και να ψηλώσει ο λαός. Για να χαμογελάσουμε την Κυριακή και από Δευτέρα να είμαστε στο πόστο μας. Εκεί που θα κρίνεται το δίκιο. Εκεί που κάθε στιγμή με τη δράση μας και τη μαχητικότητά μας θα επιβεβαιώνουμε πως το παιχνίδι παίζεται ακόμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ