Τρίτη 4 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Αύριο η απεργία για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων ο σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος και οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

Από την παρέμβαση ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης
Από την παρέμβαση ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης
Τη νέα μεγάλη τους μάχη προετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Φαρμάκου, που αύριο Τετάρτη οργανώνουν την 24ωρη κλαδική τους απεργία για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στο πλαίσιο της απεργίας, θα γίνει συγκέντρωση, στις 11 π.μ., στα γραφεία του ΣΦΕΕ (Αγρινίου 3, Χαλάνδρι), ενώ στην Αττική και σε μια σειρά από πόλεις της χώρας τα σωματεία θα δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στα εργοστάσια και τις αποθήκες.

«Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία της απεργίας, με τη μαζική μας συμμετοχή. Να νεκρώσουν τα εργοστάσια, οι φαρμακαποθήκες, τα φαρμακεία, η ιατρική ενημέρωση»: Αυτό είναι το κάλεσμα που έχει απευθύνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ). Το ίδιο κάλεσμα μεταφέρουν καθημερινά, μαζί με την Ομοσπονδία, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στους χώρους δουλειάς με καθημερινές περιοδείες, συσκέψεις και εξορμήσεις.

Η αυριανή κινητοποίηση είναι η δεύτερη απεργία που οργανώνουν η Ομοσπονδία και τα σωματεία με αιχμή τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Τον Ιούνη του 2022 είχε πραγματοποιηθεί κλαδική απεργία, η οποία μάλιστα ήταν η πρώτη αμιγώς κλαδική απεργιακή κινητοποίηση που οργανώθηκε μετά από 20 χρόνια.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής, με την αποφασιστική συμμετοχή εργαζομένων από όλο τον κλάδο, από σημαντικές βιομηχανίες, φαρμακαποθήκες και φαρμακεία. Κοινή συνισταμένη των παρεμβάσεων που έκαναν οι εργαζόμενοι ήταν ο αγώνας που δίνουν για τη Σύμβαση, με τον πρόεδρο του Συνδικάτου, Σ. Σταθουλόπουλο, να ξεχωρίζει μεταξύ άλλων τις εργοδοτικές επιδιώξεις για ολοκληρωτική διάλυση του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, τη διεκδίκηση για δουλειά 8ωρη - 5ήμερη από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενάντια στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Επίσης, για ουσιαστικές αυξήσεις, με 950 ευρώ κατώτατο μισθό και επαναφορά των 3ετιών.

Ανέδειξε ότι οι εργοδότες «πατάνε» πάνω στο αντεργατικό οπλοστάσιο ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ που προωθεί το ξεζούμισμα των εργαζομένων και τους θέλει χωρίς κανένα συγκροτημένο δικαίωμα. «Είναι τουλάχιστον χυδαίο να λένε ότι σέβονται την ανθρώπινη ζωή και τους εργαζομένους τους, όταν φτάνουν στο σημείο να απολύουν έγκυο συναδέλφισσα, με την αιτιολογία ότι δεν θέλουν έγκυες εργαζόμενες στην εταιρεία, ή όταν φτάνουν να απολύουν συναδέλφισσα με το "έτσι θέλω", με την κλασική δικαιολογία της "χαμηλής παραγωγικότητας"», σημείωσε, αναφερόμενος στις δύο απολύσεις που έγιναν την τελευταία βδομάδα.

Σημειώνεται ότι για τη μία από τις δύο απολύσεις και πιο συγκεκριμένα στη «Φαρμασέρβ Λίλλυ» πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση την περασμένη Παρασκευή από το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης.

Ενώ την απόλυση της εγκύου εργαζόμενης από τη «ΡΑΦΑΡΜ» καταγγέλλει και η ΟΓΕ, τονίζοντας ότι η εργοδοσία «στήνει στο απόσπασμα τη μητρότητα», αφού την αντιμετωπίζει ως «κόστος». Απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη της εγκύου εργαζόμενης, με υπογραφή σύμβασης αορίστου χρόνου, ενώ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ