Τρίτη 4 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «MARKET IN»
Πρώτη μέρα στη δουλειά ύστερα από έξι χρόνια περήφανου αγώνα

Με το σήμα της νίκης, εργαζόμενοι, συγγενείς και συναγωνιστές «κλείνουν» έναν υπερήφανο αγώνα
Με το σήμα της νίκης, εργαζόμενοι, συγγενείς και συναγωνιστές «κλείνουν» έναν υπερήφανο αγώνα
Χτύπησαν κάρτα το περασμένο Σάββατο, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια περήφανου αγώνα, οι εργαζόμενοι της «Market In» στο κατάστημα της Χ. Τρικούπη στα Γιάννενα, και με ένα ζεστό χειροκρότημα, φίλοι, συγγενείς και συναγωνιστές, τους συνόδευσαν μέχρι την πόρτα. Είναι εργαζόμενοι που επιστρέφουν νικητές γιατί πίστεψαν στη δύναμή τους, εμπιστεύτηκαν το σωματείο τους, στηρίχθηκαν από τον γιαννιώτικο λαό.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Ιούνη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το κατάστημα μετά από κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων νομού Ιωαννίνων για την εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου που δικαιώνει πλήρως τους εργαζόμενους στις διεκδικήσεις τους. Η απόφαση ευθυγραμμίζεται με την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και υποχρεώνει την εργοδοσία να τους απασχολήσει αναδρομικά από το 2017 και ταυτόχρονα να τους καταβάλει μισθούς και ασφάλιση για όλα αυτά τα χρόνια. Είχαν προηγηθεί άλλες τέσσερις αντίστοιχες δικαστικές αποφάσεις, που η «Market In» αρνούνταν χωρίς κανένα κόστος να εφαρμόσει, με τις «πλάτες» των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Ολα αυτά τα χρόνια η εργοδοσία εξαπέλυσε μια βιομηχανία μηνύσεων και συλλήψεων, επιστράτευσε την οργανωμένη κρατική καταστολή, ακόμη και τραμπούκους για να τους εκφοβίσει. Ομως, οι εργαζόμενοι, άλλοτε με κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, άλλοτε με απεργιακές φρουρές έξω από το κατάστημα, άλλοτε με συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έξω από τις δικαστικές αίθουσες, δεν υπέστειλαν ποτέ τη σημαία των διεκδικήσεών τους. Εξι χρόνια πάλεψαν με την ορμή της πρώτης μέρας.

Εξι μέρες πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις μιας ακόμη αντιλαϊκής κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι της «Market In» έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της αντίστασης, της αμφισβήτησης της σημερινής βαρβαρότητας, της οργάνωσης για τις δικές του ανάγκες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ισχυρό ΚΚΕ θα τα βρούνε σκούρα όπως στη «Market In» (2023-06-14 00:00:00.0)
Να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι της «MARKET IN» στα Γιάννενα (2022-03-04 00:00:00.0)
Νέα δικαστική απόφαση υπέρ του δίκαιου αγώνα τους (2019-10-02 00:00:00.0)
Συνεχείς κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη δουλειά (2019-04-18 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά και τα δεδουλευμένα τους (2018-01-09 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε η δίκη των εργαζομένων (2017-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ