Παρασκευή 7 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Προκλητική επίθεση από εργολάβο στον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου

Αήθη και προκλητική επίθεση δέχτηκε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγεοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, από εκπρόσωπο της εταιρείας «Αγιος Νικόλαος», μέσα στα γραφεία του επιχειρησιακού σωματείου των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Οι πρωτοφανείς ύβρεις και απειλές εξαπολύθηκαν στον συνδικαλιστή επειδή το Συνδικάτο «τόλμησε» να ζητήσει να ελεγχθεί η εταιρεία του συγκεκριμένου εργολάβου από την Επιθεώρηση Εργασίας Πειραιά.

Οπως αναφέρει το Συνδικάτο Μετάλλου, «το θράσος του συγκεκριμένου εργολάβου ήταν τέτοιο, που πραγματοποίησε την επίθεση μέσα στα γραφεία του επιχειρησιακού Σωματείου των Ναυπηγείων Ελευσίνας, παρουσία προέδρου, γραμματέα και άλλων μελών του ΔΣ του εν λόγω Σωματείου», ενώ «για το απαράδεκτο αυτό συμβάν, που θυμίζει άλλες εποχές, ενημερώθηκαν άμεσα οι λιμενικές αρχές».

Το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία «δραστηριοποιείται έντονα το τελευταίο διάστημα στους χώρους των Ναυπηγείων Ελευσίνας ως υπεργολάβος και αξιοποιείται στην κατεύθυνση της μετατροπής του χώρου των ναυπηγείων σε ειδική οικονομική ζώνη, με γενικευμένη καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας».

«Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μας και η συνδικαλιστική μας δράση τους χαλάει τα σχέδια. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη και ξέρουμε καλά ότι μπρος στα κέρδη τους δεν υπολογίζουν τίποτα, γι' αυτό και σε τέτοιες στιγμές δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο», συνεχίζει, «είναι βαθιά γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι μπορούν να μας τρομοκρατήσουν και να μας κάνουν να αποδεχθούμε ότι το δικαίωμά μας στην εργασία πρέπει να είναι συνδεδεμένο με όρους γαλέρας και εργασιακού μεσαίωνα».

Κλείνοντας το Συνδικάτο ξεκαθαρίζει ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ «έχουμε την πείρα και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε με όρους συλλογικότητας και αγώνα τις απειλές και τους πάσης φύσεως τραμπούκους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ