Παρασκευή 7 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ
Φτάνει πια με την υποβάθμιση των δημόσιων δομών Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη σωματεία και φορείς (ΕΙΝΑΠ, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ δήμου Ωρωπού, Ομάδα Γυναικών Ωρωπού της ΟΓΕ, Ελληνική Εταιρεία Προληπτικής Ιατρικής, Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ωρωπού) μπροστά στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, ενάντια στη νέα υποβάθμιση των δημόσιων δομών Υγείας στον Ωρωπό, με τη μεταφορά προσωπικού στην κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων και ο βουλευτής του ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική Γιάννης Γκιόκας συνάντησαν την διευθύντρια του ΚΥ Καπανδριτίου και ενημερώθηκαν για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό στο ΚΥ αλλά και στα Τοπικά Ιατρεία του δήμου Ωρωπού.

Η Μαίρη Αγρογιάννη, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, χαρακτήρισε προκλητικές τις μετακινήσεις υγειονομικών από τα ΚΕ σε ιδιωτική κατασκήνωση. Και πρόσθεσε ότι «είναι απαράδεκτη και προκλητική η ανακοίνωση του διοικητή του ΥΠΕ, ότι έχει ελέγξει "καλά" ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις από τα ΚΥ που μετακινεί γιατρούς, όταν γνωρίζουμε και μας διαβεβαιώνουν οι συνάδελφοι ότι υπάρχουν μόνο τρεις παιδίατροι, η οποία μία είναι μετακινημένη στην κατασκήνωση. Είναι απαράδεκτο το 2023 να υπάρχει αυτή η κατάσταση σε μια περιοχή μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας».

«Δηλώνουμε πως δεν θα κάνουμε πίσω. Χρειάζεται αντίσταση και από τους υγειονομικούς και όλους τους κατοίκους, τους μαζικούς φορείς των περιοχών, για να διεκδικήσουμε και ΚΥ και νοσοκομεία στελεχωμένα και όπως αρμόζει στον 21ο αιώνα.

Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα και με κινητοποιήσεις στην 1η ΥΠΕ και να διεκδικήσουμε την Υγεία που μας αξίζει», τόνισε η Μ. Αγρογιάννη.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Γκιόκας, «ακόμα και αν δεν υπήρχε η εξέλιξη με την κατασκήνωση, το πρόβλημα εδώ θα υπήρχε, πόσο μάλλον όταν έρχεται να προστεθεί αυτή η εξέλιξη. Ουσιαστικά το ΚΥ, όπως μας είπαν, λειτουργεί με έναν γενικό μόνιμο γιατρό και τα υπόλοιπα κενά τα καλύπτει με ιδιώτες γιατρούς, που ανακυκλώνονται, έρχονται, φεύγουν, είναι διαφορετικοί κάθε φορά, με ζητήματα να γνωρίζουν τον χώρο, τους συναδέλφους τους κ.λπ. Το ίδιο ισχύει και για τον παιδίατρο που προστίθεται η ιστορία με την κατασκήνωση. Ιδια κατάσταση επικρατεί και στα Τοπικά Ιατρεία του Ωρωπού, που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, με την αύξηση του πληθυσμού με τους παραθεριστές και τους τουρίστες, αυξάνει τις ανάγκες κατακόρυφα.

Αυτή η λογική που κυριαρχεί στον τομέα της Υγείας, δηλαδή της μετακίνησης και ανακύκλωσης του προσωπικού, και αν δεν φτάνουν οι γιατροί στελεχώνουν και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με φαντάρους και πυροσβέστες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, είναι η πολιτική που εμείς θέλουμε να αντιπαλέψουμε». Ο βουλευτής του Κόμματος ενημέρωσε μάλιστα ότι με τη βοήθεια των εργαζομένων του ΚΥ την ερχόμενη βδομάδα θα καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ